ДО 1 ГРУДНЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ПОВИННІ ОПРИЛЮДНИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО НАДХОДЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ

0
403
views
На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на апаратній нараді в ОДА. Він підкреслив, що відповідно до норм Закону “Про освіту”, частина яких вже набула чинності, освітні заклади мають оприлюднювати фінансову звітність.

“До 1 грудня на веб-сайтах всіх шкіл має з’явитися інформація щодо надходження та використання коштів з усіх джерел фінансування: субвенції на заробітну плату, коштів місцевих бюджетів та благодійних внесків батьків”, – зауважив посадовець. Така звітність, на переконання Сергія Коваленка, продемонструє, що кошти батьків у розвиток шкіл є досить незначними і їх можна замістити коштами із місцевих бюджетів. “У випадку, якщо будуть мати місце факти або інформація про обіг батьківських коштів в школах, а це означає незаконні фінансові операції – хтось має понести відповідальність за незаконний обіг готівки в закладах” – додав він. Моніторинг виконання закону заплановано провести протягом грудня.
Також перший заступник голови ОДА наголосив й на тому, що в державному бюджеті на наступний рік закладено підвищення оплати праці педагогів на 1 тарифний розряд та фіксовану надбавку 20% за престижність праці.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here