ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ДСНС В ОБЛАСТІ ПОЛКОВНИКА СЛУЖБИ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ВІТАЛІЯ МИРОНЮКА

0
2136
views

Відповідальне батьківство – це широке поняття, що включає в себе безліч обов’язків, пов’язаних із вихованням та щоденною турботою про благополуччя дитини. Найстрашніше для кожного з нас – нещастя з дітьми.

Навіть дрібна неприємність додає батькам сивого волосся, тому цілком природним є наше намагання захистити малечу від усього лихого. Найкраще, що ми можемо зробити для дітей – навчити їх простим правилам безпечної життєдіяльності, які стануть для них звичними заходами в щоденному житті.

Наш власний приклад відповідального ставлення до безпеки, збереження навколишнього природного середовища, свого майна, матеріальних цінностей держави та майна інших громадян виховує у дітей правильну лінію поведінки протягом усього життя. Крім того, використовуйте будь-яку нагоду, щоб розповісти про загрози, які приховують в собі звичні речі нашого побуту – газ, електричний струм, вогонь, вода. Пильно контролюйте, щоб легкозаймисті та пожежонебезпечні предмети і суміші перебували у недоступних для малих дітей місцях. Школярів поступово привчайте до користування побутовими приладами із суворим дотриманням вимог експлуатації та безпеки. Під час спільних прогулянок розповідайте про випадки виявлення незнайомих підозрілих предметів, які можуть бути вибухонебезпечними застарілими боєприпасами часів Другої світової війни. Вивчіть разом із дітьми алгоритм дій у такому випадку: не чіпати предмет, позначити місце знахідки будь-яким доступним способом та негайно зателефонувати до Служби порятунку чи поліції.

Служба порятунку Кіровоградщини постійно проводить роз’яснювальну профілактичну роботу з дітьми на тему безпеки життєдіяльності та закликає батьків потурбуватись про обізнаність дітей з правилами поведінки в різних ситуаціях.

Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться виростити відповідальне покоління громадян.

З повагою, начальник Управління ДСНС в області, Віталій Миронюк

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here