ПРОКУРАТУРА ОБЛАСТІ ВИКРИЛА ФАКТ ПРИВЛАСНЕННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ, ПРИЗНАЧЕНИХ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТУ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

0
361
views

Кіровоградською місцевою прокуратурою спільно з працівниками управління захисту економіки в Кіровоградській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито факт привласнення коштів державного бюджету, виділених у 2017 році на проведення капітального та поточного ремонту навчальних закладів Кіровоградського району.

Встановлено, що групою осіб створено та придбано ряд суб’єктів господарювання з метою незаконної конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій, завищення податкового кредиту та валових витрат для підприємств реального сектору економіки. В тому числі виведення бюджетних коштів у тіньовий обіг, які після надходження перераховувались між підставними підприємствами шляхом оформлення безтоварних операцій та в подальшому знімались з рахунків у готівковій формі.
Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
За результатом проведення ряду санкціонованих обшуків місць знаходження суб’єктів незаконної господарської діяльності виявлено та вилучено бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, банківські картки, установчі та реєстраційні документи та печатки підприємств, що використовувались для проведення незаконних господарських операцій, а також готівку у сумі 6400 доларів США та 108 500 грн.
Сума збитків, завданих вказаним кримінальних правопорушенням встановлюється. Досудове розслідування на даний час триває.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here