ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ ДЛЯ КРОПИВНИЦЬКОГО

0
385
views

Сьогодні, 8 листопада, профільний заступник міського голови Олександр Мосін провів робочу нараду, на якій обговорювалося питання вироблення стратегії теплозабезпечення Кропивницького.

Олександр Мосін звернув увагу учасників наради на великий ступінь зношеності теплових мереж в обласному центрі. Тільки у господарстві  комунального підприємства “Теплоенергетик” 130 кілометрів трубопроводів потребують ремонту. На мережах ДП “Кіровоградтепло” ситуація дещо краща, оскільки загальна протяжність труб, які потребують заміни складає близько 60 км.

– Опалювальний сезон вже розпочався, але нам треба визначити, у якому напрямку ми будемо рухатись далі: централізації, повної чи часткової децентралізації опалення, – звернувся до присутніх Олександр Мосін. – Головні критерії, на які ми маємо орієнтуватись під час розробки стратегії теплозабезпечення міста — це якість, надійність та доступність.

Під час наради заступник міського голови наголосив на тому, що теплогенеруючі підприємства міста у перспективі мають вдосконалювати технологічний процес, скорочувати споживання природного газу та кількість викидів парникових газів. Олександр Мосін також зазначив, що на даний момент для Кропивницького дуже гостро стоїть питання екологічної безпеки, оскільки останнім часом в обласному центрі спостерігається значне збільшення концентрації парникових газів у повітрі.

Олександр Мосін також відзначив, що програма енергоефективності, яку планується  реалізувати в обласному центрі і яка передбачає заміну старих вікон та дверей на нові у під’їздах багатоквартирних будинків, сприятиме суттєвому зменшенню споживання природного газу. А також необхідно вирішити питання, чи повинні мешканці багатоповерхівок сплачувати за опалення підвалів та під’їздів у їхніх будинках.

Своє бачення розвитку системи опалення у Кропивницькому під час наради висловив  керівник ГУ ЖКГ Віктор Кухаренко.

– Повернутися до централізованого опалення місту буде дуже важко. Це можливо лише за умови, якщо побудувати кілька сучасних модульних котелень за кошти цільових грантів, – підкреслив Віктор Кухаренко. – Такі котельні дуже позитивно себе зарекомендували, оскільки мають високий коефіцієнт корисної дії. А щодо розробки схеми теплопостачання, то тут своє слово мають сказати кваліфіковані проектанти.

Результатом робочої наради стало досягнення домовленості опрацювати усі надані пропозиції щодо перспектив теплопостачання у місті, проаналізувати їх і на наступному засіданні визначити пріоритетні напрямки роботи у розробці схеми теплопостачання.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here