ЯК КОРИСТУВАТИСЬ СИСТЕМОЮ «ОН-ЛАЙН БУДИНОК ЮСТИЦІЇ»

0
845
views

Із розвитком цифрових технологій розвиваються і способи взаємодії людей та держави, Міністерство юстиції України не стоїть осторонь від цих процесів і пропонує якісно новий спосіб взаємодії громадян з органами юстиції і презентує систему ОН-ЛАЙН БУДИНОК ЮСТИЦІЇ.

Основними можливостями системи є:

  • РЕЄСТРАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЇ
  • Повноцінне подання документів для реєстрації підприємницької діяльності фізичної особи підприємця, юридичної особи
  • ВИДАЧА ДУБЛІКАТІВ
  • Повторна видача свідоцтв про народження, про шлюб, про зміну імені, про розірвання шлюбу, про смерть
  • СОЦІАЛЬНИЙ ЛІФТ
  • Можливість дізнатись про наявні вакансії та знайти роботу в системі органів юстиції
  • SMS-МАЯК
  • Відстежувати зміни, що відбуваються з нерухомістю в Реєстрі речових прав на нерухоме майно
  • ІНФОРМАЦІЯ З РЕЄСТРІВ
  • Отримати інформацію з Єдиних та державних реєстрів у тому числі про юридичну особу, фізичну особу, громадське формування, нерухомість, нотаріуса, арбітражного керуючого і тд.
  • ЕЛЕКТРОННО ЦИФРОВИЙ ПІДПИС
  • Отримати інформацію про порядок та умови отримання електронно цифрового підпису

Для буд-яких дій які пов’язані з реєстрацією або отриманням дублікатів документів необхідно пройти етап не складної реєстрації, вказавши власну електронну пошту як логін та пароль доступу до власного кабінету. Натиснувши на голоному екрані іконку

Послуги пов’язані з наданням інформації не потребують відповідної  реєстрації

Порядок реєстрації (на прикладі реєстрації підприємницької діяльності фізичною особою)

За умови входу до системи як показано на малюнку вище та вибравши пункт «Реєстрація бізнесу, ГО та ЗМІ», «Фізична особа-підприємець» користувач потрапляє до інформаційного вікна в якому ознайомлюється з нормативною базою та може перейти до безпосередньої реєстрації натиснувши кнопку «перейти до реєстрації»

Користувач потрапляє в особистий електронний кабінет в якому розпочинає процедуру реєстрації натиснувши на кнопку «Додати заяву»

Наступний крок – необхідно обрати відповідний вид реєстрації

Після чого особа як має намір зареєструватись заповнює електронну заяву

На наступному етапі необхідно ретельно перевірити заповнену заяву. У разі правильного заповнення заяви можна подати її натиснувши кнопку «підписати»

Увага! Для подання заяви на реєстрацію необхідно мати електронно цифровий підпис оформлений в одному з акредитованих центрів сертифікації, детальніше ознайомитись з інформацією про електронно цифровий підпис можна за посланням або  водному з вікон онлайн будинку юстиції

Інформація про реєстрацію буде доступною на порталі електронних сервісів, за кодом вказаним в описі який після обробки документів буде надісланий заявнику

 Для доступу до установчого документа та електронної виписки необхідно увести код вказаний на описі

Реєстрацію юридичної особи в онлайн будинку юстиції відбувається за таким самим  алгоритмом як і реєстрація фізичної особи –підприємця

Повторна видача документів

Оберіть необхідний сервіс «Повторна видача документів»  та клікніть на нього

Оберіть тип документа

Оберіть зручний час та  прийдіть до обраного
відділу за документами
Заповніть відповідні поля та подайте заяву

Державна реєстрація громадського об’єднання

Суть послуги полягає у попередньому наданні документів реєструючому органу для аналізу та у разі необхідності вказання недоліків без потреби особисто звертатись до державного реєстратора.

Для того щоб скористатись нею необхідно після авторизації в основну меню  обрати  пункт «Реєстрація бізнесу, ГО та ЗМІ» після чого натиснути на підпункт «Громадська організація»

Наступним кроком є заповнення відповідної контактної інформації та завантаження документів для попереднього розгляду з комп’ютера заявника.

Важливо! Рекомендуємо завантажувати відскановані копії документів у форматах jpeg,png,pdf, якщо документ має багато сторінок, їх необхідно об’єднати в архівний папку (за допомогою будь-якої програми архіватора) або відсканувати всі сторінки до одного pdf-файлу.

Крім того в даному вікні  за необхідності можна завантажити зразки документів.

Після прикріплення файлів та надання згоди на обробку персональних даних.

Натиснувши на кнопку «подати заяву»  на екрані з’явиться повідомлення  про подання документів.

Після  попереднього розгляду документів  на вказану Вами  електронну пошту надійде повідомлення про наслідки розгляду, місця куди можна подати  оригінали  документів та рекомендований час на який призначено їх розгляд.

Державна реєстрація друкованих засобів масової інформації подання документів не відрізняється від алгоритму вказаного вище для громадських організацій.

З поміж усіх послуг які  пропонує «Он-лайн будинок юстиції»  необхідно відмітити Сервіс який акумулює у собі  доступ до більшості єдиних та державних реєстрів Міністерства юстиції  України  які містять загальнодоступну інформацію. Серед них: Єдиний реєстр громадських формувань, Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та багато інших.

Отримання інформації з реєстру (на прикладі інформації з реєстру речових прав на нерухоме майно)

Для отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в онлайн буднику юстиції необхідно обрати відповідний розділ і натиснути посилання

 Уразі якщо користувач не проходив процедури реєстрації у Кабінеті електронних сервісів необхідно пройти таку реєстрацію, для цього необхідно натиснути пункт як показано на малюнку нижче

В наступному вікні необхідно ознайомитись з правилами та обрати особу від імені якої буде приводитись запит

Для процедури реєстрації у кабінеті використовуються як ідентифікатор особистий індивідуальний податковий номер (ІПН)

На наступній сторінці необхідно вказати особисті  дані та вказати пароль який буде використовуватись у кабінеті. Після успішної реєстрації буде надано логін користувача, який одночасно є і поштивою скринькою.

Після успішної реєстрації можна повернутись у головне меню Кабінету електронних сервісів та обрати реєстр з якого необхідно отримати інформацію.

Після чого вказуються дані особи яка здійснює запит


Для отримання інформації з реєстру речових прав на нерухоме майно необхідно вказати за яким критерієм буде здійснено пошук.

У разі обрання пошуку за адресою необхідно вказати точну адресу та тип приміщення та натиснути «Знайти».  Інформація для перевірки буде доступна у наступному вікні.

 

Оплата становить 20 грн без урахування комісії банку

 

Після вказання всіх необхідних реквізитів платіжної  картки потрібно провести оплату ввівши захисний пароль який прийде на номер телефону який прив’язаний до платіжної картки.

 

Після проведення операції  оплати документ буде направлено на поштову скриньку яка була утворена в ході реєстрації у кабінеті електронних сервісів також версія довідки з’явиться для огляду на екрані монітору.

 

Джерело: http://www.krjust.gov.ua/news/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here