ЯК У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІТАЛИ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ І АМАТОРІВ МИСТЕЦТВА ОБЛАСТІ

0
2405
views

7 листопада у Кропивницькому вітали з професійним святом працівників культури та майстрів народного мистецтва з усієї області. З нагоди визначної дати в академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.Л.Кропивницького відбулися урочистості і концертна програма.

Гостей свята зустрічала тематична фотовиставка «Окрилені творчістю», присвячена митцям краю.

Працівників культури тепло привітали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

– Ви – наша гордість і надія, ви зберігаєте і примножуєте славні мистецькі традиції, як міста, так і області, – відзначив у своєму вітальному слові очільник міста. – І ми пишаємося творчими колективами, які працюють в комунальних закладах міста. Ми захоплюємося не лише вашим талантом, творчими здобутками, а й вашим терпінням, бо добре розуміємо, що займатися творчістю у найвищому розумінні за обмежені кошти – це великий душевний і професійний подвиг. Усім вам браво!

З нагоди свята Андрій Райкович і Андрій Табалов побажали нових творчих успіхів, миру, добра і здоров’я усім колективам музичних шкіл, музеїв, бібліотек, хореографічних шкіл і всій митецькій молоді міста, які є окрасою і гордістю не лише Кропивницького, а всієї України та вручили відзнаки міської ради та її виконавчого комітету кращим фахівцям галузі.

За вагомий внесок у відродження національної культури, активну культурно-просвітницьку діяльність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів  народного мистецтва Почесною грамотою міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького нагороджено Анну Назарець – начальника відділу культури і туризму  міської ради.

Керівники міста вручили також Подяки міської ради і виконавчого комітету колективам закладів культури:

Музична школа №1 імені Г.Г.Нейгауза – директор Малявкіна Євгенія Вікторівна

Комунальний заклад „Музична школа №2 ім. Ю.С.Мейтуса” – директор Ревенко Валентина Григорівна

Музична школа №3 – директор Васильєва Алла Анатоліївна

Музична школа №4 – директор Полевіна Ольга Миколаївна

Дитяча школа мистецтв – директор Медведєва Світлана Акимівна

Дитяча художня школа імені О.О.Осмьоркіна – директор Тимофієнко Ганна Володимирівна

Комунальний заклад „Міський літературно-меморіальний музей І.К.Карпенка-Карого” – директор Лісняк Катерина Євгенівна

Комунальний заклад „Художньо-меморіальний музей О.О.Осмьоркіна” – директор Чернова Віта Василівна

Музей музичної культури ім. К.Шимановського  – директор Полячок Олександр Іванович

Міська централізована бібліотечна система – директор Тимків Світлана Іванівна

Будинок культури Масляниківки – директор Поляков Олександр Миколайович

Цього дня стали відомим також імена лауреатів обласної премії “Духовний скарб Кіровоградщини”. Очільники області вручили лауреатам дипломи, нагрудні знаки, грошові винагороди та статуетки “Степовий орел”.

Так, у номінації “За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва” премію отримала Олеся Бушмакіна – артист драми вищої категорії КЗ “Академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького”. У номінації “За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва” перемогла Людмила Багатько – керівник народного аматорського фольклорного ансамблю “Кумоньки” Аджамського сільського Будинку культури Кіровоградського району. У номінації “За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини” перемогла Тетяна Ткаченко – директор обласного художнього музею. А у номінації “За внесок у розвиток бібліотечної справи” кращою визначено Тамару Полудень – директора Компаніївської централізованої бібліотечної системи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here