ДЕПУТАТСЬКИЙ КОРПУС ОБЛАСНОЇ РАДИ ПІДТРИМАВ ЗМІНИ ДО ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ, ІНІЦІЙОВАНІ ГОЛОВОЮ ОДА

0
1805
views
Перед початком пленарного засідання 15 сесії обласної ради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко акцентував увагу депутатів та керівників територій на кількох важливих питаннях порядку денного. Зокрема, очільник облдержадміністрації наголосив на важливості прийняття рішень щодо внесення змін до обласного бюджету.

– Працюючи у системі “Prozorro”, маємо економію коштів у результаті проведення прозорих тендерів. Зважаючи на це, у нас є можливість змінити фінансування різних програм на суму близько 20 мільйонів гривень. Прошу вас підтримати відповідні пропозиції, – звернувся Сергій Кузьменко до депутатського корпусу.
Конкретизуючи зазначені напрямки додаткового фінансування, голова облдержадміністрації зауважив, що це стосується програм галузі охорони здоров’я, зокрема напряму профілактики ГРВІ та грипу напередодні епідсезону, а також енергоефективності, зокрема підтримки водоканалу (ОКВП “Дніпро-Кіровоград”), що дасть змогу компенсувати підприємству різницю в тарифах і фінансово підтримати.
Голова облдержадміністрації також звернув увагу на проблему підготовки якісної ПКД:
– Потрібно фінансувати виготовлення проектно-кошторисних документів. Хочемо розпочати цю роботу на обласному рівні вже цього року, адже досвід показує, що документація, яку ми отримуємо перед початком реалізації тих чи інших проектів, заслуговує на критику. Зважаючи на це, ми багато часу витрачаємо на виправлення помилок замість того, щоб реалізовувати проекти, виконувати роботи. Закликаю депутатів, а також керівників районів і міст звернути увагу на цю проблему.
Сергій Кузьменко також повідомив, що планується створення єдиного органу – фінансової агенції, яка буде співпрацювати із бізнесом. Про відповідну ініціативу мова йшла на засіданні Ради регіонального розвитку. Після затвердження парламентом відповідного законопроекту буде створено агенцію і розроблено чіткий механізм підтримки бізнесу.
– Прошу керівників міст, районів, представників місцевого самоврядування уважно слідкувати за тим, як на ваших територіях складаються відносини бізнесу з владними структурами та контролюючими органами, а також інформувати мене та суспільство про випадки чи тенденції, які не повинні мати місце, – наголосив голова облдержадміністрації.
Звернув увагу Сергій Кузьменко і на реформу органів місцевого самоврядування, підкресливши, що децентралізаційні процеси в області продовжуються – нещодавно проведено вибори в шести ОТГ і обрано очільниками громад людей, які були ініціаторами реформи на своїх територіях, що свідчить про підтримку жителями Кіровоградщини цих змін.
– Хочу, щоб депутати обласної ради також сприяли створенню об’єднаних територіальних громад, підтримували відповідні ініціативи жителів області, а не навпаки, – підкреслив очільник облдержадміністрації.
Насамкінець Сергій Кузьменко закликав депутатський корпус виважено підійти до розгляду питання порядку денного стовно використання мисливських угідь, зокрема, передачі їх у користування товариству з обмеженою відповідальністю:
– Є випадки, коли не все, що дозволено законом, потрібно робити, – наголосив голова облдержадміністрації. – Прошу депутатський корпус уважніше вивчити це питання, щоб не ухвалити помилкове рішення. Думаю, що треба обговорити це питання на відкритих дискусійних майданчиках. Для мене принципово важливо, щоб як річка, так і ставок чи ліс були у вільному доступі для всіх жителів області. Після звернення голови облдержадміністрації відповідне питання було виключено із порядку денного пленарного засідання.
Питання про внесення змін до обласного бюджету розглядалося одинадцятим у порядку денному. Директор фінансового департаменту Сергій Шеремет доповів депутатам про основні зміни. Після їх обговорення, 43 депутати обласної ради (на сесії було зареєстровано 47) підтримали зміни до головного фінансового документи області, ініційовані Сергієм Кузьменком.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here