МІН’ЮСТ ПРЕДСТАВИВ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ПОКАРАННЯ ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ

0
469
views

9 листопада відбулося громадське обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості із сплати аліментів», який представив Міністр юстиції Павло Петренко.

Міністр юстиції зазначив, що у запропонованому на розгляд громадськості законопроекті запропоновані такі зміни:

  • заборона виїзду за кордон до повного погашення боргів зі сплати аліментів;
  • заборона керувати автомобілем;
  • заборона користуватися зброєю та полювати;
  • 240 годин суспільно-корисних робіт на користь місцевої громади з направленням коштів на рахунок дитини (може застосовуватися багаторазово – до погашення заборгованості);
  • скасування авансових платежів та зборів для батьків, які подають відповідний позов до суду;
  • запровадження ефективних механізмів кримінального переслідування злісних неплатників аліментів.

З початку року державні виконавці Міністерства юстиції забезпечили сплату 1,7 млрд грн боргів, які отримали півмільйона дітей. Однак кардинально змінити ситуацію без законодавчих змін вкрай тяжко.

«Чужих дітей не буває. І, як сказала відомий італійський педагог Марія Монтессорі, – віра дитини в себе і її любов до світу залежить від дорослих. Закликаю депутатів, як тільки даний законопроект потрапить до зали Верховної Ради, підтримати його. Це наша відповідальність перед сотнями тисяч дітей. Прийняття цього законопроекту – реальна можливість захистити інтереси дитини, і спонукати боржника до виконання своїх обов’язків», – резюмував Павло Петренко.

Додатково Мін’юст реалізує інформаційну кампанію з цього приводу по всій території України в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Вона назріла в суспільстві та має вийти за межі кухонних розмов. Адже в країні ми бачимо епідемію гендерної війни між чоловіками і жінками. Вона прихована, ніхто про це відверто не говорить, але ми бачимо дуже багато ситуацій, які призводять до того, що страждають діти», – наголосила вона.

За її словами, в Україні має бути створена така законодавча база, яка дасть людям впевненість у тому, що при зверненні до відповідних органів за допомогою їм обов’язково допоможуть.

Джерело: http://ukrainepravo.com/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here