НА КІРОВОГРАДЩИНІ РОБОТОДАВЦІ ЗБІЛЬШИЛИ СПЛАТУ ВІЙСЬКОВОГО ЗБОРУ НА 58 МЛН ГРИВЕНЬ

0
2039
views

«Протягом січня-жовтня 2017 року на допомогу українській армії та обороноздатність країни від жителів Кіровоградщини перераховано 210 млн грн військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 58,4 млн грн» – зазначає начальник Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний.

Збільшення находжень військового збору – це підтвердження того, що все більше роботодавців регіону відмовляються від виплати зарплати в «конвертах» та офіційно оформлюють працівників на роботу.

Фіскальна служба області звертає увагу працедавців на необхідність своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітних плат працівників. Адже приховані заробітки порушують права їх співробітників на гідну пенсію, соціальний захист, а бюджет втрачає кошти у вигляді податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску та військового збору.

Головне управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що військовий збір запроваджено з  серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here