ПРО ЩО ГОЛОВА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОДА РОЗМОВЛЯВ З ЛИТОВЦЯМИ

0
398
views

“Ми хочемо щоб бізнес працював і розвивався, платив податки і гідну зарплату”. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації під час зустрічі керівників провідних сільськогосподарських підприємств області із почесним консулом Республіки Литва в Україні Євгенієм Лавровим.

На початку зустрічі Сергій Кузьменко відзначив, що наша держава цінує допомогу наших міжнародних партнерів, зокрема фінансову. На його переконання завдання влади полягає у створенні відкритих майданчиків на яких бізнес спілкуватиметься із потенційними інвесторами для того аби сторони змогли налагодити взаємовигідне співробітництво. Ця співпраця безумовно принесе користь Кіровоградщині через залучення інвестиційного ресурсу і створення нових робочих місць.
Голова обласної державної адміністрації акцентував увагу присутніх на позиції Глави держави, озвученої на засіданні Ради регіонального розвитку. За його словами завданням влади сьогодні є створення сприятливих умов для розвитку підприємницької ініціативи. Як внутрішні, а головне закордонні інвестори могли сміливо вкладати фінансовий ресурс у нашу економіку.
– Ми очікуємо найближчим часом створення нової фінансової структури. Лише вона матиме дозвіл спілкуватися із бізнесом, а не різноманітні перевіряючи та правоохоронні органи. Спілкуватиметься ця структура із бізнесом буквально по кількох позиціях: сплата податків і виплата заробітної плати найманим працівникам. Інших питань до бізнесу не повинно бути, – наголосив голова облдержадміністрації. –Ми хочемо щоб бізнес працював, розвивався, платив податки та гідну заробітну плату робітникам. Сергій Кузьменко переконаний, що законодавці підтримають ініціативу Президента України і найближчим часом ми матимемо реформаторський закон для бізнесу.
Почесний консул Республіки Литва в Україні Євгеній Лавров презентував керівникам провідних сільськогосподарських підприємств області інжинірингові проекти в області проектування та будівництва зерносушильних комплексів, елеваторів, заводів з виробництва високоякісних комбікормів, комплексного переоснащення підприємств харчової промисловості, поставок та обслуговування сільськогосподарської техніки.
Під час зустрічі голова обласної державної адміністрації у черговий раз наголосив, що Національна поліція та інші правоохоронні органи жорстко реагуватимуть на спроби незаконного заволодіння майном.
Також він сказав і про ініціативу стосовно наділення об”єднаних територіальних громад правом управляти свої земельними ділянками у межах громад, що стане стимулом розвитку громад і стимулом розвитку фермерства. За Держгеокадастром має залишитися функція наповнення реєстру даних про земельні ділянки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here