У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУДЕТЬСЯ XIV МАНДРІВНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО DOCUDAYSUA (ПРОГРАМА)

0
1568
views

Ексклюзивні зразки світового документального кіно можна буде переглянути безкоштовно з 20 по 27 листопада включно щодня о 17:00 у приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д. Чижевського.

Про це сьогодні на прес-конференції у “Прес-клубі реформ” повідомили організатори фестивалю у Кропивницькому – представники ГО “Флора” та ГО “Територія успіху”.

XIV Мандрівний фестиваль документального кіно пор права людини DocudaysUA – така повна назва фестивалю, що проходитиме у місті вже вдев’яте. Цього року організатори готують спеціальну програму, запрошують творців кінострічок на зустрічі із глядачем і роблять все можливе задля того, аби якомога більше містян побачили зразки світового кінематографу, відзначені на міжнародних фестивалях.

“Унікальність цього фестивалю полягає в якості фільмів, які пройшли конкурсний відбір у Києві та здобули прихильність жюрі і глядачів, а також – в ексклюзивності: у вас більше не буде нагоди легально у доступно переглянути ці фільми,” – наголошує виконавчий директор ГО “ФЛОРА” Людмила Шестакова.

У Кропивницькому протягом восьми днів фестивалю планується близько 20 так званих “закритих” показів.Вони пройдуть у навчальних закладах: школах, коледжах і вишах, – а також у пенітенціарних установах. “Громадська організація “Територія успіху” вже вп’яте проводитиме серію закритих показів стрічок про права людини у виправних установах, – розповідає Інга Дуднік, виконавчий директор організації. – Ми вважаємо, що людина має знати про свої права і вміти ними скористатися, незалежно від поточних життєвих обставин, тим паче, що ці кіноісторії також мають рід життєвих уроків, які кожен може для себе винести у будь-якій ситуації”.

У програмі на глядачів чекають зустрічі із режисерками Олександрою Чупріною (фільм “Щоденник”), а також Марією та Анастасією Старожицькими (стрічка “Війна химер”), крім того щодня після перегляду стрічок – обговорення і тематичні дискусії із запрошеними гостями про урбаністику, війну, вимираючі села, культуру Японії, стосунки батьків і дітей, музику, екологію, культурне, історичне та етнічне різноманіття нашого міста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here