МІСЦЕВОМУ БІЗНЕСУ ДОПОМАГАТИМУТЬ КАНАДЦІ

0
1503
views

Сьогодні на Кіровоградщині перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Дипломат взяв участь у відкритті у Центральноукраїнському національному техуніверситеті Українсько-канадського центру, а також зустрівся з головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком та керівництвом обласного центру.

Предметом зустрічей стало обговорення питання щодо активізації українсько-канадського співробітництва на регіональному рівні.
“Переконаний, з країною, в якій проживає багато українців, схожі природно-кліматичні умови, та, яка підтримує нашу державу, зможемо знайти більше можливостей для поглиблення соціальних, гуманітарних та економічних зв’язків”, – зауважив Сергій Кузьменко. Він висловив переконання, що сьогоднішнє відкриття «Українсько-Канадського центру» в Центральноукраїнському національному технічному університеті також дасть поштовх до розвитку співпраці держав в академічних, наукових, ділових, культурних і громадських напрямках.
Традиційно під час зустрічі голова облдержадміністрації презентував соціально-економічний потенціал Кіровоградщини, а також акцентував увагу на ключових завданнях впроваджуваних в країні освітньої та медичної реформ, децентралізацію.
Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук наголосив на важливості активізації двосторонніх відносин з центром України – Кіровоградщиною. Цьому мають сприяти як запровадження між країнами зони вільної торгівлі, так і окремі канадські програми з підтримки українського бізнесу, що спеціалізується зокрема на виробництві взуття, меблів, інформаційних технологій, кондитерських виробів тощо.
Учасники зустрічі обговорили перспективи співробітництва в аграрному секторі, енергетичній сфері, а також освітній та медичній галузях.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here