КІРОВОГРАДЩИНА ПОСІЛА 6 МІСЦЕ У ДЕРЖАВІ ЗА ОБСЯГАМИ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА

0
487
views
Загалом, з початку року обсяги промислового виробництва в області вдалося збільшити на 8,3%. При цьому, приріст відбувся у 3-х галузях: у добувній (на 14,6%), переробній (на 7,3%), а також у постачанні електроенергії, газу та пари – на 1,7%.

Зокрема, за рахунок введення в дію 3-х сонячних електростанцій у Новоархангельському, Новоукраїнському та Бобринецькому районах.
Позитивну динаміку також демонструє харчова промисловість Кіровоградщини, де обсяги виробництва зросли на 20,6% – за рахунок збільшення виробництва олії і жирів (на 28,5%) та молокопродуктів (на 22,8%).
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації зазначила, що нинішнього року практично подолано відставання 2015 року, що мало місце через згортання виробничої діяльності одного з провідних підприємств олієжирової промисловості області. У значній мірі, за рахунок введення в експлуатацію нового заводу з переробки сої приватного підприємства «Віктор і К» у Світловодську, та масло-екстракційного цеху з виробництва соняшникової олії на комбікормовому заводі у Долинській. Нинішнього року також відновив свою роботу маслосирзавод у Світловодську.
Відбулися позитивні зрушення й у легкій промисловості. У Долинській запрацював підрозділ швейного підприємства «Мрія Є». Загалом, обсяги виробництва у легкій промисловості області за 9 місяців поточного року зросли на 7,1%.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here