АНДРІЙ РАЙКОВИЧ — АДВОКАТУ: «ТЕ, ЩО ВИ ДУМАЄТЕ, МЕНІ НЕ ЦІКАВО, ТЕ, ЩО ДУМАЄ ГРОМАДА, — ЦЕ ІНШЕ»

0
2112
views

Кропивницький має шанс отримати мільярд гривень. Правда, в борг і під два відсотки. З цим перед депутатами та мешканцями міста, що зібралися минулого вівторка на десяту сесію сьомого скликання, виступив народний депутат України Олександр Горбунов.

Він повідомив присутнім про готовність Європейського інвестиційного банку співпрацювати із обласним центром, а саме: надати пільговий довгостроковий кредит по програмі «Безпека дорожнього руху» до двох відсотків річних.

За словами депутата, моніторинг показав, що останнім часом Кропивницький вийшов на лідерські позиції щодо соціально-економічного розвитку. Моніторингом також займаються Європейський банк, європейські структури, Міністерство фінансів.

Разом з нашим містом прийнято рішення про надання пільгових кредитів п’ятьом містам України: Києву, Одесі, Львову і Харкову. Кошти планується витратити на розвиток дорожньої інфраструктури обласного центру.

З досить-таки неочікуваною пропозицією виступив адвокат Ігор Погасій. Він запропонував міському голові підписати документ про відмову від восьми земельних ділянок у Лісопарковій зоні, аргументуючи це тим, що то – природоохоронні землі. І роздані вони незаконно.  «Виходьте з клубу олігархів, ставайте ближчим до людей, зробіть крок, який підніме вас в очах громадськості», – зазначив Погасій.

Андрій Райкович заперечив, мовляв, «громадські діячі говорять популістські речі». Він не вважає, що його земельна ділянка в Лісопарковій відповідає ознакам рекреаційної зони, бо знаходиться там, де немає соснових дерев. «Якщо у представників громади є бажання, підіть і подивіться, – відповів мер. – Я взяв її для реалізації соціального об’єкта. Хто мені не вірить – має право. Це я вам говорю як почесний громадянин міста. Те, що ви думаєте, мені не цікаво, те, що думає громада,– це інше».

Депутат Михайло Демченко у своєму депутатському запиті попередив колег, що мешканці мікрорайону Новоолексіївка  можуть страйкувати через відсутність тротуару. Він попросив посприяти створенню тротуарних доріжок по вулиці Ушакова і Межевому бульвару. Ситуація виникла через те, що деякі мешканці  вийшли за дозволені межі і зайняли місце, де повинен бути тротуар. Тож з його облаштуванням є проблема. Депутатський запит не підтримали, бо забракло двох голосів. Але Андрій Райкович запевнив, що на 2018 рік передбачено покласти тротуар у названому мікрорайоні.

Депутати ухвалили рішення щодо надання родині патрульного Дениса Скобіоале матеріальної допомоги у сумі 10 тисяч гривень. Заступник командира батальйону УПП Кропивницького отримав ножове поранення під час затримання озброєних зловмисників, які перед цим погрожували перехожим. Міський голова при цьому відзначив мужність поліцейського та подякував родині за те, що виховали таку людину.

Про те, що пaтрульнa пoліція Крoпивницькoгo відчувaє кaдрoвий гoлoд, депутатам розповіла зaступник нaчaльникa упрaвління пaтрульнoї пoліції Мaрія Журaвель. З oбoв’язкoвих 238 oсіб штaту нaрaзі прaцюють 192 пaтрульних, з них близькo 20 вже гoтуються дo переведення в інші підрoзділи. У цьoму рoці були прoведені три дoдaткoві нaбoри кaндидaтів, a минулoгo тижня зaкінчився четвертий відбір. Тaке збільшення штaту пoв’язaнo з рoзширенням функцій пaтрульнoї пoліції щoдo зaбезпечення безпеки руху нa дoрoгaх oблaснoгo знaчення.

А от керівник прокурaтури містa Дмитро Прокопчук тa нaчaльник міського відділу поліції Дмитро Aвдієнко не прийшли нa сесію міськрaди. Тож звіти про результaти діяльності прокурaтури зa дев’ять місяців 2017 року тa стaн розслідувaння поліцією кримінaльних злочинів зa 10 місяців довелося перенести через відсутність доповідaчів.

Своїм рішенням депутати віддали підприємству «Екостайл», що займається вивезенням сміття у Кропивницькому, ділянку площею 18,8 гектара в оренду на 49 років.

Підприємство викупило приміщення, що знаходилися на цій земельній ділянці, за адресою: Байкальська, 124. Ділянка призначена для будівництва об’єкта по сортуванню та переробці сміття.

Депутати підтримали проект рішення про зміни до міського бюджету на 2017 рік. Як зазначила начальник міського управління фінансів Любов Бочкова, до міського бюджету надійшло 83,9 мільйона гривень державної субвенції. Зокрема, 11 мільйонів нададуть міському управлінні охорони здоров’я для виплати заробітної плати і закупівлі медикаментів та 6,4 мільйона гривень управлінню освіти на виплати заробітних плат та стипендій студентам. Крім цього, відділу фізичної культури та спорту виділять 720 тисяч гривень для підвищення тарифних розрядів тренерам спортивно-юнацьких шкіл. Відділу сім’ї та молоді нададуть  306,9 тисячі гривень для влаштування центру обліку та тимчасового перебування безпритульних громадян.

Своїм рішенням депутати започаткували міську премію у галузі культури. За словами начальника міського управління культури Анни Назарець, премія включає чотири номінації. Зокрема, планується започаткувати премію імені Василя Ковпака серед фотомайстрів, премію імені Віталія Ципіна серед журналістів, художню премію імені Бориса Вінтенка серед художників та літературну премію імені Арсенія Тарковського серед письменників та поетів. Премія присвоюватиметься кожні два роки.

Сесія затвердила міську програму профілактики та протидії злочинності  «Безпечне місто» на 2017-2020 роки.  Для її втілення  передбачено 1,5 млн гривень. Камери спостереження спочатку будуть встановлені у центрі міста, а потім й на інших вулицях. Загальна кількість камер становить 75 одиниць.

Півтора десятка приміщень комунальної власності депутати передали під приватизацію. Усі приміщення нежитлові та знаходяться переважно на перших поверхах або є підвальними чи цокольними. Більшість приміщень знаходиться у центральній частині міста – на вулицях Пашутінській, Чміленка, Михайлівській, провулку Центральному та інших мікрорайонах.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here