РУХ НА МОСТУ НЕ ЗАВАДИТЬ РОБОТАМ, А БУДІВНИЦТВО — НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСУ

0
2215
views
Фото Ігор Демчук

На Кіровоградщині виконано удвічі більше робіт із будівництва та ремонту доріг, ніж минулоріч. У планах на наступний рік – також збільшення обсягів будівельних робіт на автодорогах області.

Про це днями повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час відкриття  відновленого руху  транспорту через міст над залізницею на трасі Знам’янка–Луганськ – Ізварине у напрямку на схід від Олександрії до міста Дніпра.

Разом з тим очільник області побував на кількох відрізках автомобільних доріг, де вже зроблені або завершуються ремонтні роботи, і підбив попередні підсумки виконання цьогорічних завдань із оновлення дорожнього покриття області.

– Цього року в пріоритеті був східний напрямок, оскільки дорога від Знам’янки на Дніпро перебувала у незадовільному стані. Разом із оновленням дорожнього покриття капітально відремонтовано шляхопровід біля Олександрії, і сьогодні на ньому вже відкрито рух. Проїзд там безпечний, огорожу змонтовано, залишилося встановити дорожні знаки, облаштувати пішохідні переходи. Сподіваюся, що введення його в експлуатацію відбудеться найближчим часом, – зауважив Сергій Кузьменко.

Окрім автодоріг державного значення, у 2017 році ремонтувалися і місцеві автошляхи, які сполучають між собою райони. Відновлено дорожнє автосполучення Новомиргорода з Новоукраїнкою та Малою Вискою. Виконано значний обсяг робіт на автодорозі, що сполучає Олександрійський, від смт Нова Прага, і Новгородківський райони. Саме на відремонтованій ділянці цієї автодороги очільник області побував під час робочої поїздки.

Відрізок дороги Новгородка–Шарівка–Нова Прага протяжністю 13 кілометрів відремонтували нещодавно і вже увели в експлуатацію. Під час ремонту було ліквідовано вибоїни на старому покритті, укладено новий шар асфальтобетону, упорядковано узбіччя та встановлено дорожні знаки. Кошторис проекту складав близько 40 мільйонів гривень, із них було профінансовано 32 мільйони. Різницю від запланованої суми вдалося зекономити, і ці кошти буде використано на завершення робіт на інших дорогах області.

В рамках поїздки Олександрійським районом Сергій Кузьменко взяв участь у відкритті відремонтованої амбулаторії у селищі Нова Прага.  Разом із головою місцевої адміністрації Богданом Курупом, селищним головою Ольгою Горбенко та головним лікарем Новопразької амбулаторії Михайлом Цвігуном оглянув приміщення амбулаторії після капітального ремонту.

За два роки старе приміщення  перетворилося на медичний заклад сучасного зразка. На  це витрачено майже два з половиною мільйони гривень. Замінено вікна та двері, проведено модернізацію системи опалення, у що інвестовано 231 тисячу гривень. Реконструкцію покрівлі закладу виконано за рахунок коштів районного та селищного бюджетів (558 тисяч гривень – субвенція селищної ради, близько 150 тисяч гривень – кошти районного бюджету). Нинішнього року на цей об’єкт спрямовано близько півтора мільйона гривень. За ці кошти проведено капітальний ремонт будівлі, придбано меблі, необхідне медичне обладнання, облаштовано прилеглу територію закладу. В амбулаторії діє маніпуляційний кабінет, кабінет функціональної діагностики, фізкабінет, кабінет долікарського огляду, кабінет терапевтичного прийому і три кабінети лікарів загальної практики – сімейних лікарів.

Голова облдержадміністрації також ознайомився з ходом будівельних робіт у Новопразькому навчально-виховному об’єднанні – школі №2. Реконструкція закладу проводиться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Загальна вартість робіт складає більше 13 мільйонів  гривень.

На даний час у школі замінено систему опалення, ремонтується дах. До кінця року тут мають замінити підлогу, вікна та двері на енергозберігаючі, утеплити фасад, замінити систему водовідведення та мережу освітлення. Крім цього, в закладі буде виконано перепланування приміщення для розділення школи та дитячого садка, що діятиме на базі НВО. У планах місцевої влади створити у школі дві дошкільні групи на 40 дітей, що вирішить проблему з нестачею місць у двох селищних дитсадках. Всі ці роботи будівельники виконуватимуть, не порушуючи навчальний процес.

Не оминув своєю увагою Сергій Кузьменко і Олександрійський театр. Підрядчик вже завершив перший етап його реконструкції. Продовження  ремонтних  робіт у внутрішніх приміщеннях будівлі заплановане на 2018 рік. Передбачається відновлення інтер’єру, двору та фонтана. За окремим проектом створять привабливий зовнішній вигляд театру.

Світлана КОСТЕНКО

Фото Ігор Демчук

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here