6 МЛН ГРН. ДЕРЖАВНОЇ СУБВЕНЦІЇ БУДЕ СПРЯМОВАНО НА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА ДЛЯ ДБСТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

0
2229
views

Про це під час апаратної наради повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.


На минулому тижні вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.
Для Кіровоградської області на вказані цілі передбачено 6 млн. грн.
Голова облдержадміністрації звернувся до керівників територій, з тим, аби вони невідкладно прийняли відповідні розпорядження та створили робочі групи, які визначатимуть наявність такого житла. «Враховуючи, що нинішнього року ми вже не встигнемо нічого збудувати, необхідно розглянути наявні пропозиції на вторинному ринку, щоб придбати готове житло», – зазначив Сергій Кузьменко.
До кінця цього тижня відповідні служби мають визначити дітей та дитячі будинки сімейного типу, яким буде придбане соціальне житло за державні кошти. «Це допомога від держави дітям, яким не дуже пощастило у житті, але які мають право жити у гарних умовах, щоб відчувати себе соціально захищеними у власній державі», – підкреслив очільник області.
За інформацією служби у справах дітей ОДА пропозиції від територій розглядатимуться обласною комісією з питань прийняття рішень щодо розподілу субвенції.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here