ЗВЕРНЕННЯ ДП «КІРОВОГРАДТЕПЛО» ДО СПОЖИВАЧІВ ПІДПРИЄМСТВА УСІХ КАТЕГОРІЙ

0
625
views

На даний час на ДП «Кіровоградтепло» склалася критична ситуація, коли теплопостачальне підприємство з об’єктивних причин не в змозі своєчасно розраховуватися за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України».

Зокрема, внаслідок несвоєчасного проведення компенсації різниці в тарифах з Державного бюджету України, розбалансованості законодавчих вимог щодо термінів розрахунків за природний газ та теплову енергію, наявності багатомільйонної заборгованості споживачів за спожиту теплову енергію, послуги з централізованого опалення .

Нагадаємо, що підприємство не проводить розрахунки за спожитий природний газ у ручному режимі : оплата за спожитий газ автоматично здійснюється банківською установою з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання.

Норматив перерахування коштів, що надходять як плата за постачання теплової енергії від усіх категорій споживачів на спеціальні рахунки підприємства, встановлюється окремими законодавчими актами і складає 90%.

Тобто, 90 % усіх коштів, отриманих підприємством від споживачів, одразу направляється як оплата за спожитий природний газ на рахунки газопостачальних та газотранспортуючих та газорозподільних компаній і рівень розрахунків за спожитий природний газ на даний час складає – 84%.

За умови погашення багатомільйонної дебіторської заборгованості, ДП «Кіровоградтепло» мало б можливість у повному обсязі погасити заборгованість за природний газ, але для цього повинні виконати свої зобов’язання всі учасники схеми розрахунків : держава повинна погасити заборгованість з різниці в тарифах, бюджетні установи та населення систематично розраховуватись відповідно до укладених договорів, а підприємство в свою чергу з газопостачальниками.

На даний час, при заборгованості підприємства за спожитий газ у сумі 151 млн. грн., заборгованість споживачів перед підприємством складає понад 161,2 млн. грн.

Питома вага у складі заборгованості – різниця в тарифах, яка не відшкодовувалась державою з 2013 року і на даний час складає понад 116,6 млн. грн.. Заборгованість населення перед підприємством складає – 37,2 млн. грн., бюджетних установ – 4 млн.

Шановні споживачі ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”, що мають заборгованість за послуги з теплопостачання! 
Звертаємось із наполегливим проханням терміново погасити наявну заборгованість за послуги з теплопостачання!

В складних умовах сьогодення, ми повинні розуміти, що перебіг опалювального сезону залежить тільки від дотримання платіжної дисципліни, своєчасних розрахунків за спожиті енергоносії , отримання номінацій на газ для роботи котельних підприємства у штатному режимі.

Джерело: http://kirovogradteplo.ucoz.com/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here