СТВОРЕННЯ ОСББ – РЕАЛЬНА МОЖЛИВІСТЬ ЗРОБИТИ БАГАТОКВАРТИРНІ БУДИНКИ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМИ ТА КОМФОРТНИМИ ДЛЯ ПРОЖИВАННЯ

0
526
views

У Кропивницькому завершився тренінг на тему: «Розробка енергоефективних проектів у багатоквартирних будинках».

Організаторами заходу, який відбувся у приміщенні Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій обласної державної адміністрації, виступили розробники проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що реалізується компанією «Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ» за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMUB), Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Кіровоградська обласна державна адміністрація.

   Відкрив навчання вітальним словом перший заступник голови обласної держаної адміністрації Сергій Коваленко, а провів тренінг  консультант проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», експерт з інституціональних та політичних питань у сфері енергоефективності ІС consulenten Віталій Шаповаленко.

Сергій Коваленко відзначив, що сьогодні ОСББ – це реальна можливість зробити багатоквартирні будинки енергоефективними та комфортними для проживання.

Посадовець підкреслив, що важливу роль у цьому процесі відіграє державна підтримка ОСББ, адже з кожним роком все більшої популярності набуває урядова програма «теплих» кредитів, та закликав керівників ОСББ активніше використовувати ресурс, що надає їм держава.

На тренінгу досить детально та ґрунтовно на конкретних прикладах було висвітлено зміст та основні етапи реалізації проекту підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків, джерела фінансування зазначених заходів, особливості визначення виконавців робіт з реалізації енергоефективних проектів тощо.

Голови ОСББ, що взяли участь у тренінгу, мали можливість отримати роздатковий матеріал, сертифікати про участь у заході, особисто поспілкуватися з тренером та колегами у порядку дискусії.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here