ЗЕМЛЯ, АВТОНОМКИ ТА ТРАНСПОРТ: ЩО СКАЗАВ АНДРІЙ РАЙКОВИЧ

0
2148
views

Наприкінці минулого тижня про свою роботу звітував міський голова Кропивницького.

Звіт тривав близько двох годин, пропонуємо читачам основні тези спілкування посадовця з присутніми.

Про перевезення та маршрути

– Курс – на великогабаритний пасажирський транспорт! Тому серед об’єктів №1 на наступні роки – ремонт проїзду між Новомиколаївкою і центральною частиною міста. В народі його називають арка. Ремонт арки надзвичайно потрібен, щоб сполучення між цими мікрорайонами стало ефективним, якісним, щоб там не було заторів. Ми повинні розвантажити центральну частину у плані транспорту, і це буде зроблено.

Нам треба виконати капітальний ремонт шляхопроводу над залізницею на провулку Об’їзному. Це там, де з Полтавської ми повертаємо на новий автовокзал. Це надважливий об’єкт, який знаходиться в аварійному стані. Його капітальний ремонт з різних причин відтягувався, але у 2018 році його в обов’язковому порядку відремонтують. Нам треба розширити вулицю Полтавську, нам потрібно зробити вулицю Кропивницького, пустити наш транспорт по кільцевому руху і організувати такий рух. Це все у перспективі майбутнього року, і я впевнений, що ми зможемо це зробити.

Про ремонт доріг

– На дороги цього року виділено в 2,2 раза більше, ніж у 2016-му. Чи задоволений я дорожніми роботами? Ні. Я маю багато претензій до підлеглих, виконавців. Пізно в цьому році почали робити дороги, на старті забуксували, загальмували з проведенням тендерів. Не в захваті я і від роботи системи «Прозоро». Але старт дано, кошти освоєні ефективно.

Про освіту

– У міських школах щороку будуть ремонтувати п’ять спортивних залів. У навчальних закладах з’являться кардіотренажери, що набагато ефективніше, ніж звичайні фізичні навантаження,  і для здоров’я краще. Міська влада виділила більше мільйона гривень на комп’ютерну техніку. Це дуже важливо для дітей, в кожному класі має бути не по одному комп’ютеру, а всі класи мають бути комп’ютеризовані.

Про критику на свою адресу

– Я приймaю цілкoм aргументoвaні нaрікaння стoсoвнo нaведення пoрядку в реклaмі, трaнспoрті, рoбoті житлoвo-кoмунaльнoгo сектoру, в рoбoті медицини, oсвіти, теплoпoстaчaння. Нaм пoтрібнo пoбудувaти якісне житлo для медиків, зaлучити з інших регіoнів світил медицини, щoб вoни якіснo, технoлoгічнo, метoдичнo лікувaли нaших людей.

Чимало часу міський голова приділив відповідям на запитання журналістів та громадян, що прийшли послухати його звіт.

Отже.

Чи завжди мер задоволений вирішенням проблем містян?

– Звісно, ні, це найскладніше – працювати з громадянами. Однак чесність і відкритість, а ще результативність – це те, на що орієнтуюся у роботі з кропивничанами і для кропивничан.

Чому перестали в маршрутках перевозити пенсіонерів?

– Ми увесь час у переговорному процесі з приватними перевізниками, є категорії, які вони возили і надалі перевозитимуть на безоплатній основі. Нині ж у Кропивницькому достатньо комунального транспорту, де всі пільговики можуть скористатися своїм правом на безкоштовний проїзд. У наступному році докупимо ще 10 великих автобусів, це також зменшить соціальну напругу з перевезеннями.

Багато жителів міста не задоволені роботою підприємства «Екостайл» та просять поліпшити його роботу.

– «Екостайл» – це монополія. З ними складно. Але ми намагаємося. Добре, що, скажімо, протягом останніх років не горить сміттєзвалище, що краще почали збирати сміття. Претензії є, їх чимало – це невчасний збір листя, розбиті баки. Але ж і громада має бережно ставитися до майна, вчитися сортувати відходи. Так живе сьогодні вся Європа.

Коли вирішиться питання з дозволами на автономне опалення?

– Якщо коротко, то все будемо вирішувати в законний спосіб. Треба стратегію формувати в умовах сьогодення. Треба модульні блоки, міні-котельні ставити. Система теплопостачання в обласному центрі вкрай розбалансована. Працюємо над тим, щоб відшукати правильне рішення.

Яке ваше найголовніше досягнення за два роки?

– Моє досягнення – це те, що я не сам, ми разом із командою. Люди очікують від нас зворотної реакції, стимулюють нас до виконання обіцянок, і разом нам удається їх виконувати.

Коли у віддалених мікрорайонах міста встановлять аптечні кіоски?

– Можливо, слід створити комунальний заклад, і у віддалених районах поставити аптечні кіоски… Це проблема, але ми її здолаємо, будуть аптеки.

Обіцяли соціальний проект на Лісопарковій. Де він?

– Якщо я щось обіцяв – то обов’язково реалізую, щойно прийде час. Не в моїх правилах  кидати слова на вітер. Земля там придбана в законний спосіб.

У своєму заключному слові Андрій Райкович вкотре наголосив:

– Вирішити все за два роки нелегко, але маємо бажання, ресурс і бачення того, як можна поліпшувати життя у Кропивницькому. Не в моїх правилах  кивати на попередників. Тож просто закликаю всіх до роботи, не перетягуючи канат. Перемога буде за громадою. Зa два рoки зрoбити oблaсний центр крaщим, спoкійнішим, кoмфoртнішим, кoли рoкaми збирaлися системні прoблеми, мені нелегкo, aле в нaс є прагнення, ресурси, бaчення, як це рoбити. Я щирo вдячний кoлегaм і грoмaді. І зaкликaю дo пoрoзуміння, дo кoнкретнoї рoбoти, без пoлітикaнтствa, пoпулізму, злoрaдствa.

Світлана КОСТЕНКО

Фото ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here