ЛІКАРНІ — РЕМОНТ, МЕДИКАМ — КВАРТИРУ, А ШКОЛЯРАМ — НОВИЙ АВТОБУС

0
2425
views

Саме такі нещодавні здобутки показав Голованівський район голові облдержадміністрації Сергію Кузьменку під час робочої поїздки сюди очільника області.

По-сучасному облаштований фасад центральної районної лікарні, зручний пaндус на центрaльному вході, зaвершений ремонт оперaцiйного блоку хiрургiчного вiддiлення, а до кiнця цього року у трьох оперaцiйних зaлaх і пaлaтi iнтенсивної терaпiї встaновлять сучaсне медичне облaднaння – оперaцiйнi столи, освiтлювaльнi лaмпи, монiтори тa дефiбрилятори, вaртiсть їх склaдaє бiльше мiльйонa гривень.

Головний лiкaр ЦРЛ Вaлентинa Пiддубнa подiлилaся iз головою ОДA плaнaми стосовно створення у лiкaрнi стомaтологiчного центру нa бaзi стомaтологiчного вiддiлення, вже оснaщеного сучaсним облaднaнням. У вiддiленнi прaцюють п’ять фaхових лiкaрiв-стомaтологiв, є чотири сучaснi стомaтологiчнi устaновки, одну з яких вaртiстю 126 тисяч гривень придбaли нещодaвно. Якщо плaни вдaсться втiлити у життя, то тут, окрiм жителiв Головaнiвщини, отримувaтимуть квaлiфiковaну стомaтологiчну допомогу мешкaнцi сусiднiх рaйонiв.

Та, перш ніж все це побачити на власні очі, гостям запропонували попрацювати. Ще рік тому біля лікарні стояла аварійна будівля одного з колишніх її корпусів. Цю споруду знесли, а на її місці розбили чудовий сквер з квітниками, ліхтарями та лавками. Довести справу облаштування місця відпочинку довірили гостям. Разом з учасниками АТО та їхніми дітками Сергій Кузьменко, нардеп Костянтин Яриніч та керівники району посадили ще кілька туй. За цю роботу дівчатка і хлопчики отримали чудові подарунки.

Під час відкриття капітально відремонтованого поліклінічного відділення очільник області Сергій Кузьменко вручив ключі від службової квартири родині молодих лікарів (лікар-інтерн Олександр Ніколаєв працює оториноларингологом, його дружина Іванна – майбутній лікар-акушер, після закінчення інтернатури також працюватиме у цьому медичному закладі), а народний депутат Костянтин Яриніч – сертифікат на новий холодильник.

Виконуючи цю приємну місію, Сергій Кузьменко зазначив, що у медичній системі країни відбуваються кардинальні зміни і держава значну увагу приділяє тому, щоб медичні працівники почувалися соціально захищеними. Він наголосив, що фаховий лікар має бути вмотивованим, мати гарні умови на роботі, отримувати достойну зарплату, бути забезпеченим житлом. Така робота проводилася на Кіровоградщині раніше і проводиться сьогодні. За чотири останніх роки 85 лікарів та 25 медичних працівників отримали власне житло на Кіровоградщині. У 2017 році квартири отримали 11 медичних працівників.

На цьому місцева влада Голованівського району не планує зупинятися і надалі щороку коштами районного бюджету забезпечуватиме службовими квартирами лікарів та спеціалістів.

Ще один приємний момент очікував на гостей у навчально-виховному комплексі «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка – гімназія». Там Сергій Кузьменко вручив ключі від новенького шкільного автобуса директору гімназії Ользі Томашевській. Очільник області зазначив, що питання шкільного автотранспорту завжди стоятиме на порядку денному.

На сьогодні до складу Голованівського опорного навчально-виховного комплексу входить 15 філій, а навчається 1334 учні. До цих навчальних закладів підвозять 92 учнів з навколишніх сіл Вербове, Грузьке, Олександрівка, Свірневе та Ємилівка.

Спілкуючись із педагогічним колективом школи, голова облдержадміністрації відзначив, що урядом прийнято єдино правильне рішення по формуванню опорних шкіл, у яких школярі отримуватимуть якісні знання. Влада також дбає про педагогічних працівників, яким підвищено заробітну плату, і це не межа, тому що відповідні кроки заплановані і наступного року. Люди, які формують майбутнє нашої держави, мають працювати вмотивовано.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко разом із народним депутатом України Костянтином Яринічем та керівництвом підприємства «Відродження» у рамках робочої поїздки запустили в дію цех екстракції олії. До цього виробництво працювало у тестовому режимі.

Очільник області привітав працівників «Відродження» із відкриттям підприємства.

Світлана КОСТЕНКО

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here