І ДЕ Ж ЗДОРОВИЙ ГЛУЗД?

0
2072
views

Днями громадська спілка «Патріот» у місті Кропивницькому та обласний осередок політичної партії «Правий сектор» зробили подання до міської прокуратури та управління Національної поліції щодо рішення Апеляційного суду Кіровоградської області про заміну міри запобіжного заходу для Дмитра Токара із взяття під вартою на домашній арешт.

У зверненні йдеться про перегляд цього рішення.

Нагадаємо, 26 жовтня заступник командира батальйону Управління патрульної поліції Кропивницького Денис Скобіоале отримав саме від  Дмитра Токара ножове поранення, коли став на захист мешканців міста, яким погрожували четверо невідомих. Попри ножове поранення, завдяки діям Дениса Скобіоале та іншого поліцейського було затримано двох з чотирьох нападників.

Громадські активісти з вищеназваних організацій вважають, що такі дії Апеляційного суду не на користь здоровому глузду і правопорядку. Вони наполягають на тому, щоби це рішення переглянули, ситуацію перекваліфікували, а підозрюваного взяли під варту. Ось що сказав з цього приводу, зокрема, Дмитро Яковенко: «Поліцейський перебував удома і почувши, що поруч відбувається правопорушення, вийшов на захист людей. У тій ситуації він виступив просто як громадянин з активною життєвою позицією. Він втрутився у ситуацію і запобіг правопорушенню, отримав поранення і перебуває у лікарні. Проте через некваліфіковані дії прокуратури та слідчого той, хто безпосередньо винний, по суті опинився на волі. І де він, наразі невідомо, адже електронних браслетів у нас не вистачає навіть для депутатів. Людина, що завдала удару ножем, займає посаду начальника охоронної служби якоїсь фірми, і ми припускаємо, що на його захист став Мамона. Якщо він на волі, він може вчиняти будь-які дії, у тому числі тиск на учасників справи. Це неприпустимо. З іншого боку, який це приклад для тих поліціянтів, котрі насправді сумлінно виконують свій обов’язок? Це демотивація! Якщо поліція не має ресурсів для того, щоб перевірити, чи перебуває ця людина за місцем домашнього арешту, ми готові виставити громадську варту і організувати цілодобове чергування, щоб вона не залишила місце свого проживання».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here