КРОПИВНИЦЬКИЙ ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА ВОЛОНТЕРСТВОМ (фото)

0
2227
views

Сьогоднi, 5 грудня, коли вся Україна вiдзначає Мiжнародний день волонтера, Кропивницький також долучився до благочинної справи. У волонтерській акції, зініційованій міською владою, взяли участь представники медичних установ міста, шкіл та дошкільних навчальних закладів, дитячо-юнацьких клубів та центрів і всi небайдужі громадяни, які пiдготували подарунки воїнам АТО на передову.

Об 11-ій годині на площi перед мiською радою зiбрали понад дві сотні коробок iз продуктами, солодощами та подарунками, найцiннiшими з яких волонтери та воїни АТО вважають дитячi малюнки та побажання. Майже на кожнiй коробцi був пiдпис i невеличке послання українським захисникам. На окремих ящиках із гостинцями значаться адреси закладів, де збирали допомогу, привітання зі святом та заклик – «Повертайтеся живими!»

Заступник мiського голови Олександр Мосiн пояснив, що ця допомога є частиною всеукраїнської акцiї, тож вiдправиться на Схiд разом iз подiбними передачами з усiєї України. А вже завтра, 6 грудня, у День Збройних Сил України, вантаж із листами, малюнками, смаколиками, теплими речами прибуде на лінію фронту.

– Це вже не вперше ми відправляємо нашим захисникам гуманітарну допомогу. І завжди в таких випадках чимало охочих долучитися до акції, допомогти хлопцям на Сході, хто, чим може. Нашим військовим там дуже важлива моральна підтримка українців. Особливо вони радіють дитячим посланням на фронт. Саме листи школярів, малюнки дошкільнят додають моральних сил, множать їхню віру в перемогу, – підкреслив Олександр Мосін. – Сьогодні кожен, хто відправляє допомогу бійцям у зону АТО — волонтер. Все місто, зокрема школи, дитячі садки, містяни, депутати, волонтери та всі охочі долучилися до акції по збору подарунків бійцям АТО. Це продукти, одяг, солодощі та все, що допоможе хлопцям на передовій відчути підтримку та турботу тих, кого вони захищають.

За словами голови ГО «Серця матерів Кіровоградщини» Інни Колпак, наразі бійцям на передовій необхідні чай, кава, білизна, шкарпетки, а також технічні засоби. Волонтер також повідомила, що вантаж буде поділено на дві частини: одна поїде в сторону Донецька та Луганська, а інша на Маріуполь. По батальйонам та локаціям пакунки розвозитимуть до 19 грудня.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here