ТУРЕЦЬКА КОМПАНІЯ МАЄ НАМІР ЗБУДУВАТИ НА КІРОВОГРАДЩИНІ СОНЯЧНІ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

0
641
views
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев зустрівся із представниками компаній “Атлас Реньюебл Енерджи”, “Атмосфера-Інжинірінг”, “Енерджи Девелопмент Юкрейн” та АТ “Енісолар” (Туреччина) для обговорення можливості будівництва на території області сонячних електростанцій.

Як зазначив Андрій Коломійцев, в області достатньо вільних майданчиків для впровадження проектів з альтернативної енергетики.
“Сьогодні альтернативна енергетика є одним із пріоритетів розвитку області, – підкреслив посадовець.
За його словами, на території області функціонують 11 сонячних електростанцій і ближчим часом планується збудувати іще 8. “Ми не зупиняємося на цьому, адже у нас є достатньо вільних площ для розташування сонячних електростанцій”, – підкреслив Андрій Коломійцев. Він наголосив, що обласна влада налаштована на конструктивний діалог та співпрацю з інвесторами, забезпечивши максимальне спрощення дозвільних процедур та відсутність бюрократичних перепон.
Представники турецької компанії висловили готовність реалізувати на території Кіровоградщини чотири проекти у сфері сонячної енергетики, зокрема в Олександрійському та Новоархангельському районах. Під кожен проект реєструватиметься окреме підприємство, що забезпечить території робочі місця, додаткові податки та підтримку соціальної інфраструктури населеного пункту.
Свої наміри сторони зафіксували у відповідному Меморандумі, який був підписаний під час зустрічі.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here