УКРАЇНСЬКІ СОЛОДОЩІ КОРИСТУЮТЬСЯ ШАЛЕНИМ ПОПИТОМ У СВІТІ

0
2136
views

За січень-липень українські виробники солодощів поставили на зовнішній ринок 69 700 тонн, з цих об’ємів майже 70% доводиться на “Рошен”.

Про це повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на “Агро-Центр”.

Максимальний приріст експорту спостерігається до Іспанії, Узбекистану та Угорщини – на 220%. Поставки до Білорусі, США, ОАЕ та Іраку додали майже 170%, а до Польщі, Болгарії та Естонії – 140%.

При цьому найпопулярнішими серед споживачів залишаються борошняні вироби, які приваблюють своєю ціною. За ними слідують цукрові вироби, адже вони значно дешевші за шоколадні, і на останньому місці – вироби з шоколаду.

Як зазначає Богдан Шаповал, директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB), споживчі тренди на кондитерському ринку змінюються.

“З кожним роком падає виробництво солодощів з натуральним цукром, все більше стає органічного виробництва. Окрім того, росте попит на шоколад та жувальні цукерки в азійських країнах, вони прагнуть бути схожими на європейців”, – пояснює Шаповал.

Також, збільшується використання білкових інгредієнтів, мінімізуються продовольчі відходи. Змінюються і перспективні ринки збуту. Зокрема, вітчизняним експортерам радять приглядатися до Нігерії, Туркменістану та Філіппін.

Разом з тим, солодощі в Україні не найдешевші. За даними Асоціації постачальників торговельних мереж, вітчизняна “кондитерка” дорожча за польську на 40%.

Джерело: http://uprom.info/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here