ПЕРЕМОЖЦІ Є, СПРАВА ЗА КОШТАМИ

0
2192
views

Координацiйна рада з питань Громадського бюджету Кропивницького затвердила рейтинг проектiв Громадського бюджету-2018. Переможцем серед великих ідей став проект «Місту – «Амфітеатр» (сучасний концертний комплекс), що  має мільйонний бюджет, і який набрав  2733 голоси.

Лідируючий у голосуванні проект «Реконструкцiя набережної рiчки Iнгулу»  за мільйон гривень буде включений у загальномiську програму, яку наразi активно розробляють фахiвцi управлiння мiстобудування та архiтектури мiської ради.

Серед соціальних проектів у життя втілюватимуться одразу два: «Фізкультура для всіх» – обладнання спеціального спортивного залу для занять ЛФК» – вартістю близько 80,5 тисяч гривень (2010 голосів) та «Центр молоді з інвалідністю «Сильні духом», який коштує 392 тисячі гривень (1851 голос).

Що стосується малих проектів, то реалізуватимуться 15 ідей, серед яких «Фітнес-містечко» (146 тисяч гривень – 2567 голосів), продовження Арт-інсталяції «Umbrella Sky» (140 тисяч гривень – 1458 голосів), реконструкція існуючого дитячого майданчику «Золотий ключик» (150 тисяч гривень – 427 голосів).

– Цьогорiчне голосування продемонструвало, що автори великих проектiв роблять їх iнфраструктурними, що не є завданням Громадського бюджету, – зазначив секретар мiської ради Андрій Табалов. – Реалiзацiя великих i комплексних проектів, таких, як облаштування паркiв та скверiв – це завдання мiської влади. Звичайно, у мiстi таких об’єктiв, якi потребують благоустрою дуже багато, але ми будемо все робити поступово i покроково. Проекти-переможці почнуть втiлювати у життя пiсля того, як профiльнi виконавчi органи звернуться до управлiння економiки за фінансуванням, – зазначив чиновник.

Координацiйна рада також проаналiзувала проблеми, якi виникли пiд час голосування та в ходi пiдрахунку голосiв. Депутат Катерина Шамардiна внесла пропозицiю, щоб один i той самий проект розглядали i надавали свої висновки кiлька профiльних вiддiлiв та управлiнь мiської ради. А начальник вiддiлу внутрiшньої полiтики Сергiй Запорожан запропонував звернутися до депутатського корпусу iз пропозицiєю збiльшити розмiр Громадського бюджету в наступному роцi на 2 мiльйони гривень. Пропозицiї члени координацiйної ради пiдтримали одноголосно.

Світлана КОСТЕНКО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here