ЯК ОРГАНІЗОВАНО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ ОБЛАСТІ? РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕВІРКИ

0
732
views

Питання організації харчування дітей в закладах освіти області розглянули на щопонеділковій апаратній нараді в облдержадміністрації. Співдоповідав із зазначеного питання начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський.
Посадовець повідомив, що на виконання доручення голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка, спеціальною обласною комісією було проведено вибірковий моніторинг організації харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти – протягом останнього місяця здійснено 16 виїздів.
За результатами перевірок встановлено, що безкоштовним харчування стовідсотково забезпечуються діти пільгових категорій (діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти з малозабезпечених сімей, діти з особливими освітніми потребами). Також виконується на місцях завдання щодо безкоштовного харчування учнів 1-4 класів.
Начальник управління зауважив, що поступово збільшується і вартість харчування дітей, а це свідчить про покращення виконання натуральних норм. Середній показник в області становить 10-11 гривень, що є вищим від середньоукраїнського. Найвища вартість у Кіровоградському й Олександрійському районах, де 10-15 гривень на учня в день виділяється з бюджетів. Однак, є території, де цей показник значно нижчий від середнього в області – 5-6 гривень (Бобринецький район, місто Світловодськ), тому керівникам територій необхідно вжити відповідні заходи.
Володимир Таборанський також зазначив, що у 2017 році близько 5 мільйонів гривень з різних бюджетів було спрямовано на оновлення матеріально-технічної бази їдалень та харчоблоків навчальних закладів області. Зокрема, придбано 311 одиниць технологічного обладнання, 34 тисячі одиниць посуду, а також оновлено кухонні меблі. Однак харчоблоки окремих навчальних закладів ще потребують технічного переоснащення. Зважаючи на це, посадовець звернув увагу керівників територій на необхідність передбачити у місцевих бюджетах 2018 року кошти на заміну застарілого обладнання харчоблоків сучасним енергоефективним.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here