НА КІРОВОГРАДЩИНІ ВИКРИТО ПРАЦІВНИКА ПОЛІЦІЇ НА ВИМАГАННІ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ

0
587
views

Працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з колегами УСБУ в області та відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито працівника поліції на отриманні неправомірної вигоди.

Старший оперуповноважений відділу карного розшуку одного з територіальних відділів поліції вимагав у мешканця регіону кошти у сумі 10 тис грн за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності.
Під час огляду місця події у затриманого виявлено кошти та технічний пристрій, що може використовуватись для катувань, відомий як «моторола». На даний час працівника поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри.
У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.
Довідково:
Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) ККУ. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here