У 2017-МУ РЕАЛІЗОВАНО 2,8 ТИСЯЧ РЕГІОНАЛЬНИХ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТІВ

0
1948
views

За рахунок державної підтримки регіонального розвитку, а саме ДФРР і коштів субвенції для  ОТГ, в регіонах у поточному році реалізовано 2,8 тис інфраструктурних проектів.  Які дають можливість говорити про зародження нової якості освіти, інфраструктури, медичного і соціального забезпечення у громадах та сільській місцевості.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Маємо говорити про регіональну політику в розрізі можливостей. У сільській місцевості мешкає 31% громадян України, тож маємо створювати умови, аби втримати і розвивати цей людський потенціал. Сільські території дають найбільший валовий продукт, який в подальшому конвертується у валютну виручку країни», — зазначив Геннадій Зубко.

Він поінформував, що 2018 року державна підтримка розвитку регіонів складатиме 18,5 млрд гривень, тоді як у 2014 вона була  лише 500 млн гривень.

«Втримати людей на селі, залучити їх до економічних процесів можливо через відродження інфраструктури. Держава мотивує сільські території, інвестуючи у регіональне зростання через ДФРР, субвенції для ОТГ,  на соціально-економічний розвиток та інші програми. Разом з тим, найбільшу увагу громади мають звертати на власні доходи місцевих бюджетів, які сьогодні сягнули 173, 5 млрд грн.  Це і є ті можливості для реалізації стратегій розвитку територій і впровадження проектів.», — зазначив Геннадій Зубко.

«Ми вже не говоримо тільки про кількість об’єктів. Для нас важлива якість послуг, що надаються людям. Ідеться про опорні школи, нові амбулаторії, дороги і їх освітлення, дошкільні навчальні заклади», — підкреслив урядовець.

Нагадаємо, що у 2017 році було реалізовано близько 800 інвестиційних проектів регіонального розвитку у рамках Державного фонду регіонального розвитку на суму 3,5 млрд грн. В рамках субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ було реалізовано понад 2000 проектів на суму майже 1,5 млрд грн.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here