ЧИ ЗАХИСТИТЬ КІРОВОГРАДЩИНУ ПАРЛАМЕНТ ВІД ШАНТАЖУ “КІРОВОГРАДГАЗУ”?

0
1812
views

Події навколо ситуації з теплопостачанням Кропивницького та позиція у ній “Кіровоградгазу” вийшли за межі обласного центру та навіть регіону та стали предметом обговорення на рівні країни.

Проблема місцевих монополій у вигляді газо- та енергопостачальних підприємств, які під час опалювального періоду вдаються до відвертого шантажу та погрожують відключенням постачання послуг, планується вирішити на рівні парламенту.
Під час національного прес-клубу реформ, яке відбулося 11 грудня в Києві, регіональні журналісти підняли питання щодо проблем із газопостачальними підприємствами. Як виявилося, не тільки на Кіровоградщині, а чи не в кожній області ці підприємства погрожують відключенням житлового масиву та котелень від послуги. В деяких областях ці погрози аргументують заборгованістю, в інших – через відмову встановлення загальнобудинкових газових лічильників.
– Це вж питання монополізму, тому це питання до державної влади та Антимонопольного комітету. Тут має спрацювати правове врегулювання, штрафні санкції, – запевнив анналітик Асоціації міст України з питань ЖКГ Олег Гарник.
Народна депутатка України Оксана Продан пояснила, що наразі вже було зібрано близько півсотні підписів народних депутатів щодо створення міжпартійного комітету «Захист споживачів енергетики» для боротьби проти газо- та енергопостачальні монополії.
– Справді, такі монополії мають потужне лоббі у Верховній Раді. Тому ми збираємо підписи задля створення такого міжфракційного об’єднання «Захист прав споживачів енергетики». Саме обєднання захищатиме інтереси споживачів на законодавчому рівні та вестиме боротьбу проти таких монополістів. Це не якась піар-акція для окремих політиків, адже буде обрано не один, а чотири співголови об’єднання, троє з різних фракцій та один позафракційний.
Чи ослабне газовий зашморг Кіровоградщини за новим законом про ЖКГ? – читайте у НС від 14 грудня.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here