ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТУР “ЗміниТИ” – ГРОМАДИ КІРОВОГРАДЩИНИ ДОЛУЧАТЬСЯ ДО ТВОРЕННЯ НОВОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ

0
424
views

14 грудня в рамках Всеукраїнського туру “ЗміниТИ” громади Кіровоградщини візьмуть участь у напрацюванні рішень у медичній, освітянській та політичній реформах.

Позиції, зібрані в рамках консультацій, будуть враховані профільними міністерствами при підготовці пропозицій щодо зміни державної політики.

Всеукраїнський тур “ЗміниТИ”: Взаємодія заради змін” організований громадською організацією “Центр UA” спільно з експертами коаліції Реанімаційний пакет реформ та аналітичного центру CEDOS, представниками Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства фінансів України. Мета туру – залучити найактивніші спільноти країни до вироблення нової державної політики. Збір та врахування позицій виконавців реформ та тих, на кого ці реформи вплинуть, має стати стандартом роботи виконавчої влади для успішної розробки та впровадження якісних змін.

Разом із профільними міністерствами, представниками виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадянського суспільства, бізнесу, студентства та журналістами ми обговоримо:

  • які виборчі правила дозволять запустити зміну політичних еліт в країні?
  • за яких умов влада почує позиції та вимоги громадян і як вплинути на прийняття рішень?
  • що передбачає реформа спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги та які найбільш ефективні шляхи її втілення?
  • які зміни чекають на середню освіту в Україні та як їх бачать освітяни?
  • як платники податків можуть контролювати, на що витрачаються їхні гроші, та яка система контролю за ефективністю потрібна в умовах децентралізації?

Учасники обговорень:

 Тетяна Запорожець, спеціаліст відділу середньої освіти Міністерства освіти та науки України;

  • Наталія Острополець, начальник відділу організації спеціалізованої медичної допомоги управління медичної допомоги дорослим Медичного департаменту Міністерства охорони здоров’я;
  • Андрій Андрушків, лідер напрямку “Контроль публічних фінансів” Центру UA.
  • Олександр Ябчанка, експерт з медичної реформи Реанімаційного Пакету Реформ;
  • Ірина Когут, експертка з питань освіти аналітичного центру CEDOS.

Програма туру “ЗміниТИ” в Кропивницькому:

 14 грудня

 10:00-12:00 – Публічна консультація з питань реформи освіти за участі представника Міністерства освіти та науки України, яка відбудеться у актовій залі Кіровоградського обласного загальноосвітнього комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв, актова зала, вул. Дворцова, 7);

10:30-12:30 – Публічний діалог з політичної реформи “ВиБОРИ: нові правила”, який відбудеться у у конференц-залі готелю «Reikartz Кропивницький» (В’ячеслава Чорновола, 1Д);

 13:00-15:00 – Публічна консультація з питань реформи вторинної ланки медицини за участі представника Міністерства охорони здоров’я України, яка у актовій залі Кіровоградського базового медичного коледжу (актова зала, Студентський бульвар, 16);

13:30-15:00 – Комплексна публічна консультація щодо обговорення ключових аспектів забезпечення дієвого контролю за використанням децентралізованих фінансів та залучення громадян до ухвалення рішень, яка відбудеться (очікується підтвердження локації);

Зауважмо, після закінчення публічних консультацій для представників ЗМІ буде проведений брифінг за участю представників міністерств.

 Прийди, вислови свою позицію та дізнайся, що і як ти можеш змінити в своїй громаді та країні!

Тур “ЗміниТИ” відбувається за фінансової підтримки Уряду Швеції, Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”. Програма “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Додаткова інформація: Катерина Чамлай (093) 220 53 19, zminyty@centreua.org

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here