ОГОЛОШЕНО ПОВТОРНИЙ КОНКУРС ПРОПОЗИЦІЙ З ОНОВЛЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПРОСТОРУ ПЛОЩІ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ

0
1047
views

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького підтримав проект рішення «Про організацію відкритого конкурсу на кращу пропозицію оновлення громадського простору площі Героїв Майдану з меморіалізацією подій Революції Гідності».

Це друга спроба провести конкурс проектів пам’ятного знака на честь Героїв Майдану: у першій жоден запропонований варіант не знайшов підтримки у професійного журі та у громадськості обласного центру.

– Ми не єдине місто в Україні, де було створено площу на честь Героїв Майдану, але більшість з них має дещо стандартний характер, не вирізняється самобутністю і місцевою особливістю – зазначив секретар міської ради Андрій Табалов. – Маємо іти шляхом тих міст, де реконструкція таких площ відбувалася комплексно. Це повинен бути єдиний архітектурний ансамбль: пам’ятний знак, площа і прилеглі вулиці. Якщо від попередніх пропозицій архітекторів громадськість міста була не у захваті, тоді необхідно залучити серйозні проектні організації, провести тендер щодо реконструкції цих об’єктів. Одним словом, необхідно використати глобальніший підхід.

У свою чергу, заступник міського голови Олександр Грабенко, який очолює відповідну конкурсну комісію, зазначив, що учасники конкурсу висловили побажання запровадити заохочувальні грошові винагороди, які б дали змогу відшкодувати вартість матеріалів, витрачених на макет та презентацію проекту. Тому у положенні про конкурс крім преміального фонду, який складає 70 тис. грн. (перша премія – 30 тис. грн., друга премія – 20 тис. грн., третя премія – 10 тис. грн.), було визначено ще й заохочувальний фонд у розмірі 10 тис. грн.

Члени виконкому одноголосно підтримали проект рішення, відповідно до якого конкурс буде оголошено 15 грудня. Термін подачі конкурсних проектів завершується о 9 годині 15 березня 2018 року, а оголошення результатів конкурсу заплановано на 15 квітня 2018 року.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here