ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ВИЯВЛЕННЯ ФАКТІВ НЕЗАКОННИХ ВИРУБОК, ПЕРЕВЕЗЕННЯ І РЕАЛІЗАЦІЇ ХВОЙНИХ КУЛЬТУР

0
2187
views

У передноворічний період працівники поліції спільно з фахівцями екологічної інспекції і лісового та мисливського господарства проводять рейди з охорони лісових хвойних насаджень. Органами поліції області до них щоденно залучається максимально можлива кількість підпорядкованого особового складу.

Також прийнято рішення про проведення спільними мобільними групами у складі працівників секторів реагування патрульної поліції, дільничних офіцерів і співробітників Державного агентства лісових ресурсів заходів, спрямованих на виявлення фактів перевезення незаконно вирубаних хвойних насаджень.

Маршрути патрулювання сил та засобів, які забезпечують публічну безпеку та порядок, здійснюють контроль за дотриманням Правил дорожнього руху, наближено до лісопаркових зон, хвойних лісових масивів, шляхів можливого пересування автомобільного транспорту з вирубаними деревами хвойних порід.

Поліцейські нагадують громадянам, що за незаконну порубку, пошкодження та знищення хвойних насаджень, а також порушення правил збереження, перевезення та реалізації такої продукції законодавством передбачена адміністративна відповідальність (ст. 65, 152, 159, 160, 164 КУпАП), а саме – накладення штрафів від 5 до 100 (у залежності від розміру заподіяної шкоди) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 За матеріалами управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here