ГОЛОСУВАТИ ЗА ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ У СТІНАХ МІСЬКРАДИ ЗАБОРОНЯТЬ

0
2100
views

На цьому наголосив начальник управління економіки міськради Кропивницького Андрій Паливода під час вівторкової прес-конференції. Так вирішили, бо автори деяких проектів не надто толерантно та добросовісно поставилися до агітації.

Тож вирішено під час наступного Громадського бюджету заборонити голосувати в стінах міськради. Зміни відбудуться і у розмірі фінансування:  планується збільшити громадський бюджет на два мільйони гривень.

– Велика активнiсть голосування цього року виникла у примiщеннi мiської ради. Однак минулого року це не викликало негативу. Цьогоріч виник серйозний ажiотаж. Люди були незадоволенi, що їм нав’язують, за кого голосувати. У зв’язку з цим на координацiйнiй радi запропоновано внести змiни до положень та заборонити агiтацiю при голосуваннi за «Громадський бюджет» у примiщеннi мiськради в наступному роцi, – зазначив Андрiй Паливода. Він додав, що члени координацiйної ради та жителі міста можуть запропонувати свої змiни до положення про «Громадський бюджет».

Чиновник нагадав, що цього року на громадський бюджет загалом було виділено п’ять мільйонів гривень. Всього подали 60 проектів, на голосування пройшло 47, загальна сума їх фінансування складає 14 мільйонів гривень. Вартість реалізації великих проектів  становить від 150 тисяч до мільйона гривень. Вони потягнуть на половину громадського бюджету. Соціальні – це проектні пропозиції, які спрямовані на поліпшення умов життєдіяльності та соціальної адаптованості людей з інвалідністю. На них піде десята частина фінансування. Вартість реалізації малих проектів  становить до 150 тисяч гривень. На них  виділяється 40 відсотків загального обсягу громадського бюджету.

– У нинішньому році був значно вищий ажіотаж довкола і подачі, і голосування за проекти. Тому на координаційній раді вже запропонували заборонити у майбутньому агітацію за «Громадський бюджет» у приміщенні міської ради, – зауважив Андрій Паливода.

Нагадаємо, переможцями за підсумками публічного голосування стали два соціальні  проекти «Фізкультура для всіх» – обладнання спеціального спортивного залу для занять ЛФК і  Молодіжний Центр молоді з інвалідністю «Сильні Духом»; два великих – реконструкція Набережної  Інгулу  та «Амфітеатр» – сучасний концертний комплекс, а ще десяток малих, зокрема, фітнес-екомістечко на Бєляєва, продовження арт-інсталяції «Umbrella Sky». Усі бюджети направлені на вивчення у відповідні управління міської ради.

За кошти Громадського бюджету 2017 року у Кропивницькому вже реалізували 18 проектів, а шість перебувають у стадії виконання. Наприклад, у створенні скверу Молодіжного наразі пауза, оскільки сам же автор вважає, що дерева доцільніше висадити навесні. Загалом, у голосуванні цього року взяло участь 9810 осіб.

Світлана КОСТЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here