ПЕРША СПОРТИВНА МАПА МІСТА — У КРОПИВНИЦЬКОМУ

2
1514
views

Як підібрати спортивну секцію для дитини? Де знайти найближчий спортивний клуб? Відтепер у Кропивницькому ці проблеми легко вирішуються за допомогою онлайн навігатора «Спортивна мапа міста».

Наприкінці минулого тижня директор комплексної ДЮСШ №3 обласного центру, спортивний журналіст Євген Савранський презентував пілотний проект, який поки що не має аналогів в Україні. Онлайн мапа міста із позначеними на ній дитячо-юнацькими спортивними школами, організаціями та спортклубами містить вичерпну інформацію про місце знаходження, спрямування, послуги та контакти спортивних установ. Проект є некомерційним, створювався на волонтерських засадах. Базу даних збирав Євген Савранський за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України, а наносила інформацію на гугл-карту доцентка, викладачка педагогічного університету ім. В.Винниченко Ірина Ткаченко. За допомогою інтерактивної мапи можна знайти контакти спортивно-фізичних товариств, бігові та спортивні маршрути в місті, заклади різних спортивних спрямувань, як то спортивний туризм, скелелазіння тощо.

– В нашій місцевості є подібні карти, але іншого спрямування, – пояснює Ірина Ткаченко. Наприклад, в рамках проекту «Поезія стін» також створили карту з позначками локацій по обласному центру. Міська рада Кропивницького на сайті розмістила мапу із позначеннями всіх навчальних закладів. Є онлайн карта Кіровоградщини з позначками пунктів прийому батарейок, пластикових пляшок, макулатури, металобрухту. Картування дає зручний формат отримання інформації. Все це ми створили в безкоштовному додатку від Google – My Maps.

Спортивна мапа міста Кропивницького є у вільному доступі. Посилання на неї можна знайти на сайті «Народного слова» – n-slovo.com.ua.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here