«ПОГЛЯД 2017»: СВЯТО СВІТЛИН

0
771
views

Днями у галереї «Єлисаветград» відкрилася фотовиставка «Погляд 2017». Тут представлено роботи 93 авторів з 28 міст, у тому числі окупованого Криму, та чотирьох селищ України.

Метою виставки, як і раніше, є популяризація творчості досвідчених фотомитців, їх робіт та залучення нових авторів, які вже нині готові заявити про свій талант. На цьому зібранні багато говорилося про те, що і ця виставка зокрема, і мистецтво фотосправи загалом має об’єднувати людей, дарувати їм миті краси, гармонії, подиву.

Ось що, наприклад, сказав на презентації виставки один з фотомайстрів Олександр Водолазьський (Кривий Ріг): «Найприємніше було бачити, коли люди сюди входили і обіймалися. Мистецтво якраз існує для того, щоб об’єднувати людей. І хочеться, щоб це об’єднання було на рівні споріднених душ. Попри те, що у нас відзнято дуже багато фотографій, кожна з них з’являється як чудо. Тому що за цим стоїть внутрішній світ автора. Та фотографія не лише показує прекрасне, вона має ще й динамічну роль: її енергетика здатна перетворювати світ. Одна світлина може навіть змусити зробити переворот у науці».

А господар галереї Микола Цуканов наголосив: «Інколи ми якось розмежовуємо свої проекти, шукаємо якісь власні варіанти, з чимось не погоджуємося. Але я дуже радий, що Сергій Гусарченко та Олег Шрамко, два організатори, які дуже багато роблять для розвитку фотосправи в місті та області, сьогодні разом, поруч зі мною. Давайте не будемо сперечатися, шукати, хто краще, а хто гірше. Ми маємо зробити так, щоб у нас було якомога більше фотомитців, яких ми увічнюємо».

 

 

Слід зазначити, що через цей виставковий майданчик пройшло багато нині відомих фотомайстрів. Щорічно кращі доробки фотомистецтва стають святом світлин «Погляду». Тема нинішньої виставки довільна. Представлені на ній роботи – багатожанрові. Особисто мені до вподоби світлини Марти Гришанюк (Львів), Андрія Афтанаса (с. Лани, Львівська обл.), Неллі Спіріної (Київ), Олександра Майорова (Кропивницький), Олександра Манзюка (Одеса), Сергія Мірошника (Київ), Тетяни Лютої (Запоріжжя), Валерія Голохи (Харків), Василя Христафулова (Чернівці) та Валентини Циркун (Одеса).

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

Фото Ігор Демчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here