СПОРТИВНА АНАЛІТИКА ТИЖНЯ

0
2076
views

До перемоги в Одесі були близькі обидві команди

Минулої суботи одеський «Чорноморець» і кропивницька «Зірка» першими розпочинали ігри останнього в цьому календарному році 19 туру чемпіонату УПЛ. Перед звітним туром, незважаючи на непогану гру, команди посідали  лише 9 і 10 сходинки турнірної таблиці.

У цьому чемпіонаті грають дванадцять команд і обидва клуби зовсім близько до зони вильоту в Першу лігу. Ця обставина змушувала гравців обох команд безкомпромісно і наполегливо боротися тільки за перемогу.

 Практично весь перший тайм гра проходила в швидких атаках обох колективів від одного штрафного майданчика до іншого, та до взяття воріт справа не доходила.

Тільки на сороковій хвилині наш нападник Артем Фаворов зміг вийти сам на сам з голкіпером господарів поля Гутором, але, на жаль,  не зміг його переграти.

А вже за хвилину нашому воротареві Пасту довелося виймати м’яч з воріт після влучного удару кращого бомбардира одеситів Олексія Хобленка.

Такий розвиток подій явно не входив в плани Романа Монарьова на другий тайм, бо вже з перших хвилин гравці «Зірки» розпочали штурм воріт і на початку 50-ї хвилини Олексій Чичиков після серії фінтів чудовим ударом зрівняв рахунок, 1:1.

Одесити додали обертів, їх атаки стали більш загрозливими. Після розіграшу стандартного положення господарями поля м’яч був спрямований на дальню штангу наших воріт, куди вчасно встиг ніким не прикритий Фуссені Бамба. 56-та хвилина 2:1.

Ближче до кінця гри підняти настрій вболівальникам Кіровоградщини допомогла вдало проведена Романом Монарьовим заміна. Спочатку на 82-й хвилині Максим Прядун виграв верхову боротьбу в районі одинадцятиметрової позначки і ударом головою зрівняв рахунок – 2:2, а через п’ять хвилин пройшов по правому краю і спрямував м’яч під самісіньку праву від воротаря штангу! Рахунок став 3:2, а до кінця гри залишилось зовсім мало часу.

Перемога?! Тоді здавалося, що так, вона омріяна…

Та за хвилину до фінального свистка м’яч зрадницьки сковзнув по руці капітана «Зірки» Максима Драченка. Олексій Хобленко не схибив з 11-метрової позначки. Рахунок 3:3 став більш справедливим. Обидві команди грали добре. Дякуємо їм за це.

 Футбол без голів теж буває цікавим

В неділю на спортивному комплексі НІКА «Олександрія» приймала титуловане київське «Динамо». Перед цим гості на НСК «Олімпійский» в легкому стилі перемогли команду Маріуполь з великим рахунком 5:1 і белградський «Партизан» у заключній грі групового турніру Ліги Європи з рахунком 4:1. У цих двох іграх було ще чимало зручних моментів, які кияни не реалізували. Тому вболівальники, з Кіровоградщини і Кропивницького, зокрема, добре розуміли всю складність ситуації.

Дощ, який лив всі 90 хвилин гри, тільки ускладнював її на мокрому слизькому полі.

І все ж у підопічних Володимира Шарана коліна виявилися надійними. Не тремтіли ані перед початком, ані під час гри. У першому таймі більше атакували гравці «Олександрії», та до взяття воріт справа не дійшла. У другому таймі була беззаперечна перевага киян по володінню м’ячем і ударах по воротах, та вони так і залишилися недоторканими.

У післяматчевому інтерв’ю Володимир Шаран між іншим зазначив, що президент клубу пообіцяв преміальні гравцям команди за старанну гру. Що ж, це гарна ідея. Особливо перед зимовою відпусткою, новорічними і різдвяними святами.

Знову потішив «Золотой Век»

Минулими вихідними на бейсбольному майданчику факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В.Винниченка місцевий  БК «Золотой Век» приймав БК «Харківські соколи» з Харкова.

У суботній грі тільки перша половина була рівною. Третій і четвертий відрізки значно активніше провели наші баскетболісти і перемогли з рахунком 109:76. Найбільший вклад у доробок команди внесли Олександр Дробязко і Влад Унгурян (31 і 25 балів відповідно).

В недільній грі перевага наших земляків була ще більш відчутна, 114:74.

Крім названих гравців хорошу статистику показав Богдан Сосой (дабл-дабл, 17 очок і десять підбирань), у Влада на цей раз в активі було 23 очка, у Олександра – 14,  Сергія Юрченка – 15. Дякуємо за гарний настрій під час обох ігор, і бажаємо нових перемог баскетболістам і тренерам  БК «Золотой Век».

Віталій Хмельницький

Фото: https://www.ua-football.com/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here