ЗАСОБИ РЕЄСТРАЦІЇ ЗЕМЛІ ОН-ЛАЙН В ДІЇ!

0
405
views

6 грудня 2017 року Міністерство юстиції, спільно із Міністерством аграрної політики та продовольства, Державним агентством з питань електронного урядування та за підтримки Швейцарсько-української програми «Електроне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що виконується Фондом Східна Європа, запровадило нову електронну послугу з державної реєстрації права оренди земель сільськогосподарського призначення у режимі  он-лайн.

Даний сервіс дасть можливість без черг, без контакту з чиновниками і зайвих витрат часу подати заяву на реєстрацію договору оренди землі усього за кілька хвилин.

Для того, щоб зареєструвати підписаний контракт, достатньо завантажити сканкопію угоди про оренду землі сільськогосподарського призначення та підписати ці дані власним електронним цифровим підписом.

Під час реєстрації договору відбуватиметься онлайн обмін інформацією із базою даних Держгеокадастру, що дасть можливість перевіряти наявність відповідної земельної ділянки у базі ДЗК.

На стадії оформлення заявки кадастровий номер земельної ділянки, що вноситься, одразу перевірятиметься у Державному земельному кадастрі.

Якщо номер вказано невірно або така ділянка не значиться у кадастрі, подати заявку стане неможливо. Відповідно суттєво зменшиться кількість відмов у реєстрації такого договору з причини невірно поданих даних.

Крім того, державний реєстратор прав на нерухоме майно автоматично отримає інформацію про власника земельної ділянки, право оренди на яку реєструється за договором. Таким чином подача заявки в режимі он-лайн стане суттєвою економією часу усіх учасників процесу.

Електронна послуга з державної реєстрації права оренди землі вже доступна через веб-портал «Он-лайн будинок юстиції».

Джерело: http://www.krjust.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here