МІСЬКА РАДА КРОПИВНИЦЬКОГО ВИМАГАЄ ВІДСТАВКИ І ПЕРЕОБРАННЯ ГОЛОВИ ВАТ «КІРОВОГРАДГАЗ»

0
634
views

Сьогодні, 19 грудня, продовжила свою роботу десята сесія міської ради Кропивницького. Своє третє засідання депутатський корпус розпочав із розгляду депутатського запиту фракції «Наш край» до голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва щодо переобрання очільника “Кіровоградгазу”.

Депутатський запит під час сесійного засідання оголосив депутат Олег Краснокутський і його підтримали представники громадськості Андрій Лаврусь та Микола Гречуха.

Підставою для ініціювання запиту, відзначив Олег Краснокутський, стали протиправні дії керівника ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого, спрямовані на відключення від опалення семи котелень, які надають тепло до житлових будинків, двох шкіл, трьох дитячих садочків

«Рішення щодо припинення газопостачання мешканцям міста прийняв особисто голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий про що він повідомив на прес- конференції.

Таким чином 240 тисяч мешканців міста Кропивницького стали заручниками амбіцій однієї людини – Олександра Гладкого.

І тільки після того, як міський голова провів переговори з керівництвом НАК «Нафтогаз України» у Києві та під великим тиском громадськості, депутатів міської ради, журналістів місцевих ЗМІ, Олександр Гладкий дав команду подати газ в котельні для населення, але ненадовго..

Зараз ситуація знову загострюється, тому що 5 грудня 2017 року ДП «Кіровоградтепло» отримав від ВАТ «Кіровоградгаз» листа з вимогою до 8 грудня 2017 року вирішити питання щодо проведення у повному обсязі розрахунків за спожитий газ та отримання номінацій.

Олександр Гладкий не йде на контакт ні з органами влади, ні зі споживачами, і, користуючись монопольним становищем підприємства обирає тактику шантажу. На думку обранців громади, Олександр Гладкий знав про перебіг переговорів щодо реструктуризації боргів підприємств, але вирішив йти іншим шляхом.» – йдеться у запиті.

Депутати міської ради Кропивницького своїм запитом вимагають від ВАТ «Кіровоградгаз»:

  1. Припинити провокативні дії, які мають ознаки зловживання службовим становищем керівника ВАТ «Кіровоградгаз» Олександром Гладким та саботажу населення під час опалювального сезону.
  2. У зв’язку з неправомірними діями та загостренням ситуації у місті пропонуємо розглянути та врахувати вимогу депутатів міської ради міста Кропивницького щодо переобрання Олександра Гладкого.
  3. Просимо терміново вирішити питання підписання договорів реструктуризації та виділення номінацій газу для міських теплогенеруючих підприємств.

Депутатський запит підтримали 35 депутатів.

Одночасно, депутат міської ради Олександр Цертій звернув увагу на необхідність жорсткого контролю з боку міської влади розрахунків ДП «Кіровоградтепло» за спожите паливо, оскільки саме борги, утворені теплогенеруючим підприємством стали причиною кризової ситуації з теплопостачанням у місті.

– Міська влада стояла і буде стояти на захисті інтересів громади, – наголосив міський голова Андрій Райкович. – Сьогодні тривають складні перемовини між керівництвом двох підприємств і це є цивілізована форма з’ясування стосунків. У найкритичнішій ситуації місто готове повернути до комунальної власності котельні, передані в оренду.

Джерело: http://www.krrada.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here