ДОКУМЕНТИ НА ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЙ РЕТЕЛЬНО ПЕРЕВІРЯЮТЬСЯ У ПЕНСІЙНОМУ ФОНДІ

0
555
views

Отримати пенсію за недостовірними документами практично неможливо, оскільки під час їх прийняття в органах Пенсійного фонду проводиться ретельна перевірка, – наголосила заступник  Голови правління Пенсійного офнду України Ірина Ковпашко.

 – Коли людина звертається до органів Пенсійного фонду за призначенням пенсії, вона подає цілий пакет документів. І тоді абсолютно все аналізується: на бланку якого року заповнена трудова книжка, які печатки стоять, чи є код підприємства. І якщо виникають найменші запитання, працівники Пенсійного фонду мають право ініціювати перевірку, — зауважила посадовиця.

Ірина Ковпашко додала, що, трудова книжка – це документ, який дає право зарахувати стаж по 31 грудня 2003 року. (Із 1 січня 2004 року до уваги береться лише страховий стаж, який зараховується лише за умови сплати страхових внесків).

 – Правдивість відомостей у трудовій книжці – це повністю відповідальність людини, яка надає документ. І якщо згодом буде встановлено, що відомості недостовірні, Пенсійний фонд може звертатись до суду. І тоді постає питання про повернення всієї суми коштів, які були отримані на підставі цих документів, — зазначила Ірина Ковпашко.

Дізнатись про свій страховий стаж можна, звернувшись до органів Пенсійного фонду або зареєструвавшись на веб-порталі відомства.

Джерело: http://www.pfu.gov.ua/pfu/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here