КІРОВОГРАДЩИНА: ПІДСУМКИ СПОРТИВНОГО РОКУ

0
2068
views

До Нового 2018 року залишаються лічені дні. В цей час про свої здобутки розповідають керівники державних і приватних підприємств, фермери, малі і середні фірми. 

Є свої здобутки і в тренерів та керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яких, до речі, в нашій області налічується вже 34, включаючи недавно відкриту у Світловодському районі. А це значить, що більше 12 тисяч підлітків, юнаків і дівчат торують свій шлях до медалей і п’єдесталів у вільний час під пильним оком тренерів. А керівництво області в свою чергу підтримує здібних спортсменів в індивідуальних та командних видах спорту.

Лише на ремонт та реконструкцію спеціалізованої спортивної школи олімпійського резерву №2 цьогоріч було використано більше 12 мільйонів  гривень, а майже півтора мільйона було вкладено на інвентар та обладнання для занять спортом.

Це, звичайно, дає свої плоди. Якщо торік кіровоградські спортсмени різних вікових категорій здобули загалом 440 медалей, то за цей не повний рік вже 516. Загалом за 2017 рік було призначено 52 стипендії на загальну суму 420 тисяч гривень для спортсменів за зайняті відповідні місця та здобуті медалі. Також нарешті має запрацювати обласна програма, яка передбачає покриття видатків на проживання та харчування спортсменів з області під час участі в різноманітних чемпіонатах та спортивних змаганнях.

Великий вклад в спортивний залік області роблять добре відомі в Європі наші бейсбольні команди «ЦНТУ–БіоТехКом», «СДЮШОР-Діамант» під керівництвом заслужених майстрів спорту Юрія Бойка, Олега Бойка, Сергія Лимаренка і Руслана Дейкуна.

В їхньому активі за роки незалежності 22 комплекти золотих нагород і 20 кубків України.

А молодіжна збірна України, більшість якої складають гравці Кіровоградщини, не так давно, влітку минулого року, стала чемпіоном Європи.

Мабуть, ці обставини великою мірою посприяли тому, що наше місто і область наступного року вперше в історії виходять на європейську арену.

Європейська конфедерація бейсболу для проведення відбірних ігор Чемпіонату континенту в групі С в наступному 2018 році вибрала саме нас серед усіх міст України. Це дуже приємна, але і не менш відповідальна новина.  Очільник облдержадміністрації Сергій Кузьменко дав завдання керівникам профільних управлінь підготувати пропозиції щодо приведення стадіону до міжнародних стандартів та фінансування заходів з підготовки до чемпіонату. Готуватися до проведення такого знакового турніру повинні бейсболісти, тренери, керівники міста та області і ФБСУ. Турнір у Кропивницькому відбудеться  23-29 липня 2018 року і він стане початком відбору команд на Олімпійські ігри-2020.

А поки що вітаємо всіх спортсменів, тренерів, функціонерів і спонсорів з наступаючим Новим 2018 роком! Хай він принесе всім міцне здоров’я, нові рекорди і медалі, цікаві зустрічі на спортивних майданчиках і взагалі в житті. Хай вам всім щастить!

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Наша боксерка – срібна призерка

Упродовж семи днів, із 11 по 17 грудня, у Надвірній Івано-Франківської області тривав Міжнародний турнір з боксу пам’яті заслуженого тренера України В.Дем’янова. У престижних змаганнях взяли участь понад 170 спортсменів із України, Азербайджану, Індії та Казахстану.

Учениця комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 відділу фізичної культури та спорту міської ради Кропивницького» Аміна Булах завоювала срібну медаль у ваговій категорії до 60 кг.

Тренують спортсменку Віктор Фесечко та Сергій Платонов.

Ірина ТРЕБУНСЬКИХ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here