НАКОПИЧУВАЛЬНУ ПЕНСІЙНУ СИСТЕМУ ЗАПРОВАДЯТЬ З 2019 РОКУ

0
1888
views

Наступним етапом пенсійної реформи має стати запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, пише Урядовий портал.

«Наведення порядку і відновлення справедливості у солідарній пенсійній системі – це лише початок пенсійної реформи. Ми вже чітко сказали, і Верховна Рада України це підтримала, що наступним етапом пенсійної реформи має стати запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи», – сказав він.

«Так, перехідний період, який має пройти в 2018 році і завершитися 1 січня 2019 року стартом накопичувальної пенсійної системи і запуском недержавного пенсійного страхування, – це величезний виклик для нас і величезна відповідальність. І це – завдання номер один і для Міністерства соціальної політики, і для Уряду в цілому», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко також зауважив, що осучаснення пенсій з 1 жовтня 2017 року стало можливим, насамперед, завдяки зростанню доходів бюджету Пенсійного фонду України внаслідок підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

«Щоб навести справедливість у пенсійній системі і хоча б частково провести осучаснення пенсій, нам потрібно було в цьому році близько 20 млрд грн. Ми не могли б здійснити це осучаснення, якби протягом року завдяки підвищенню розміру мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року додатково не акумулювали б ці кошти», – підсумував він.

Джерело: http://ukrainepravo.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here