«МІЙ СВІТ – МОЯ ІСТИНА»

0
2084
views

Під такою назвою минулого тижня у Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася виставка живописних та графічних робіт народного художника України Михайла Надєждіна. Цей доробок із 48 робіт охоплює майже півстоліття творчої праці.

У своїх роботах Михайло Надєждін створює загадкову атмосферу образів, що притягують глядачів прихованим сенсом, змушують розмірковувати і фантазувати. Серед його творів сатиричні та декоративні композиції, розписи, портрети, натюрморти, індустріальні, міські та сільські пейзажі. На виставці представлені живописні й графічні роботи майстра з фондового зібрання обласного художнього музею, міського художньо-меморіального музею О.Осмьоркіна та приватної колекції митця, які є найбільш знаковими у його творчості.

Привітати Михайла Надєждіна з цією подією прийшли перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська та інші. Зокрема, Сергій Коваленко сказав: «Двадцять років тому ви стали народним художником України. Двадцять шість тому років ви спочатку стояли у витоків створення регіонального відділення національної Спілки художників України, а потім його очолювали. Плюс п’ятдесят п’ять років вашої творчості. І все це об’єднує ваша виставка. Тож дозвольте побажати вам і надалі творити та радувати нас своїми роботами».

Нагадаю, Михайло Надєждін є учасником багатьох регіональних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Працює в напрямку авангардного мистецтва. Роботи Михайла Володимировича зберігаються в музеях України, приватних колекціях країн Канади, США, Болгарії, Чехії та ін. Для творчості художника характерне переосмислення традиційних сюжетів у живописі, надання їм нової художньої форми.

Коли завершилася урочиста частина виставки, я запитав Михайла Володимировича: «Яка найбільша надія у Надєждіна?» «Жити», – посміхаючись, відповів він. І це одна з істин, які промовляють з його картин.

Руслан ТРИПІЛЬСЬКИЙ

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here