ПРИЙНЯТО БЮДЖЕТ ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ

0
1921
views

Четверте засідання сесії міської ради Кропивницького минулого четверга розпочалося із затримкою майже на годину.  Перш за все мали розглядати бюджет на наступний рік, але в залі не вистачало кворуму, бо, як з‘ясувалося, частина депутатів, члени постійної комісії ЖКГ екстрено зібралися на нараду.

Голова комісії Володимир Зайченко запропонував внести до порядку денного зміни щодо програми  з благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства на 2017-2021 роки. Це викликало обурення депутатів через непослідовність у діях голови комісії.

Першим ситуацію двома словами охарактеризував депутат міської ради Михайло Демченко: «Бардак на бардаку!»  Він був здивований тим, як, на його думку, намагаються протягнути те, що нікому не треба, мовляв, внесли якісь зміни, про які депутати нічого не знають.

– Немає документів для ознайомлення, кому і які зміни внесли, то що ж ми виносимо на порядок денний?

Дійсно, засідання комісії ЖКГ стало несподіванкою як для депутатів, так і для членів комісії, які дізналися про її засідання в день сесії о восьмій годині ранку.

Депутат Валентина Яремчук впевнена, що це сценарій певної групи на чолі, скоріш за все, з секретарем міської ради, які замість того, щоб об’єднати депутатський корпус та провести сьогодні бюджетну сесію, просто роблять скандал і намагаються її зірвати.  Депутат запропонувала відкласти розгляд програми на січень, як пропонувалося на минулому засіданні, щоб можна було ґрунтовно проаналізувати виділення коштів на депутатські округи.

Після емоційного обговорення  і годинної перерви  проект рішення про внесення поправок до програм внесли таки до порядку денного. «За» проголосували 22 депутати.

Врешті депутати повернулися до бюджету. За інформацією начальника фінансового управління Любові Бочкової, доходи міського бюджету 2018-го складуть 2402889,0 тис. грн (з них доходи загального фонду міського бюджету – 2 329 752,7 тис. грн, доходи спеціального фонду міського бюджету 73 136,3 тис. грн). Видатки міського бюджету передбачені на рівні 2 402 889,0 тис. грн, з них реверсна дотація 56 784,5 тис. грн.  Профіцит загального фонду міського бюджету 2018-го передбачають на рівні 226 079,5 тис. грн.

На транспортне управління планується виділити 71,5 мільйона гривень. З них 30 мільйонів  підуть на закупівлю 10 нових автобусів. На управління капітального будівництва планується надати 80 мільйонів гривень. Найбільше видатків піде на освіту – більше 710 мільйонів гривень. Охорона здоров’я отримає  245,2 мільйона гривень, з них на оплату праці виділять 142 мільйони гривень медичної субвенції. Медична субвенція передбачена у розмірі 189,9 мільйона гривень.

Як зазначила Любов Бочкова, в процесі бюджетної децентралізації доходи у скарбницю міста Кропивницького збільшились вдвічі. Із загального обсягу прогнозованих доходів податкові та неподаткові надходження розраховані в обсязі одного мільярда 178 мільйонів гривень, що у  порівнянні з 2017 роком збільшилося на 13 з половиною відсотків.

А тим часом…

Міський голова не підписав рішення №1636 «Про затвердження Програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки» та №1637 «Про затвердження Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького на 2017-2021 роки», що були прийняті на останній сесії міської ради Кропивницького. Про це Андрій Райкович повідомив під час ранкової апаратної наради у вівторок.

У вівторок мало відбутися чергове засідання сесії міської ради, присвячене земельним питанням, але не відбулося. Причиною перенесення «земельної» сесії стала відсутність кворуму. Наступне засідання планують провести у січні. Дату оголосять пізніше.

Світлана КОСТЕНКО 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here