ХТО ОТРИМАЄ «МЕДИЧНИЙ ОСКАР»?

0
862
views

На Кіровоградщині серед медиків шукають найдостойніших на присудження відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

З 2009 року в Україні хрестом Пантелеймона Цілителя нагороджують тих, хто має видатні особисті досягнення в галузі охорони здоров’я та медичної науки, сприяє їхньому розвитку та має заслуги в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності.

Завдяки конкурсу серед великого загалу медичних працівників нашої країни обиратимуть кращого лікаря, кращого медика, новатора охорони здоров’я, фахівця, що зробив великий внесок у міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я, та того, чиє служіння мало неабиякий вплив на розвиток суспільства.

Урочиста церемонія нагородження кращих з кращих пройде 9 серпня, у День святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Вони отримають відзнаку – нагрудний знак та грошову винагороду і найголовніше – загальне визнання їхніх заслуг та щиру повагу людей. Як зазначив заступник голови Регіональної ради Кіровоградської області з відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»; лікар-хіміотерапевт Кіровоградського онкодиспансеру та відомий громадський діяч Андрій Гардашніков, висувати кандидатів на отримання відзнаки можуть громадські організації сфери охорони здоров’я, об’єднання пацієнтів,  заклади охорони здоров’я різних форм власності, наукові установи та навчальні заклади медичного спрямування.

Яким повинен бути кандидат? Передусім патріотом України, професіоналом, який досяг значних особистих результатів у медичній галузі, особистістю, чиї духовні та моральні якості є взірцем для інших, людиною, чия  благодійна або громадська діяльність робить світ навколо кращим.

При цьому відзнаку може отримати не тільки  громадянин України, а й іноземець, навіть  особа без громадянства. Не має значення ні стать, ні етнічне або соціальне походження, майновий стан, місце проживання,  ні політичні, релігійні чи будь-які інші переконання. Важливим є те, що людина систематично займається діяльністю, яка позитивно впливає на фізичний розвиток і здоров’я українського народу, суспільну свідомість і духовність, утверджує принципи толерантності для загального блага.  Відзнаку не присуджують за діяльність кандидата як державного службовця чи посадової особи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

То що потрібно, аби висунути кандидатуру?

Відповідно до положення подання на кандидатів на присудження відзнаки містить:

– опис професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначених в описах номінацій;

– презентацію діяльності кандидата в форматі ppt відповідно до опису (обсягом до 7 слайдів);

– заяву кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження відзнаки в поточному році, на збір та обробку персональних даних;

– протокол зборів (конференції) трудового колективу установи, в якій працює кандидат, або профспілкової організації цього колективу, якого рекомендують для нагородження;

– протокол зборів (конференції) громадської організації, зокрема профільної асоціації медичних працівників або організації пацієнтів, які його рекомендують для нагородження.

У випадку подання щодо кандидата в номінації “Взірець служіння суспільству”, який не є працівником закладу охорони здоров’я, надається не менше двох протоколів зборів (конференції) релігійної, громадської чи іншої організації, які можуть засвідчити відповідність кандидата опису номінації та рекомендують його для нагородження.

Вищезазначені документи та презентацію до 28 лютого слід надсилати на електронну адресу: orden.krop.ua@gmail.com

Телефон для довідок 095 764 76 26.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here