ЗМІНИТИ ЯКІСТЬ ЖИТТЯ ГРОМАД: У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУЛАСЬ НАРАДА З КЕРІВНИКАМИ ОТГ

0
832
views

27 грудня, у приміщенні Кіровоградського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбулася нарада з представниками міських, селищних та сільських об’єднаних територіальних громад. У заході узяли участь керівники  структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області, а також обласного центру зайнятості.

Під час наради мова йшла про організацію соціального обслуговування та надання мешканцям обʹєднаних територіальних громад соціальних послуг, у т. ч. вразливих категорій  населення. Крім того було обговорено й питання соціального захисту дітей, які залишилися без батьківського піклування та опинилися в складних життєвих обставинах.

Серед тем, що розглядалися під час наради, значна частина уваги була присвячена питанню про зайнятість мешканців обʹєднаних територіальних громад, у т.ч. тимчасову.  Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, зазначив: «В умовах нестачі вільних робочих місць для постійної зайнятості, важливу роль відіграють громадські та інші роботи тимчасового характеру. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу і є джерелом додаткового прибутку та засобом переходу до постійного працевлаштування. Громадські роботи приносять суспільну користь і сприяють соціально-економічному розвитку територій».

У результаті конструктивного діалогу, учасники наради визначили шляхи спільної взаємодії усіх структур у напрямку вирішення нагальних питань, що виникають у керівників ОТГ у процесі  розвитку громади. Адже територіальна організація влади має вирішувати певні проблеми та завдання життєдіяльності суспільства, зокрема соціально-економічного та політичного розвитку, надання якісних адміністративних послуг населенню та ін.

У  ході  обговорення  питань порядку денного, представники органів місцевого самоврядування отримали ґрунтовні відповіді від фахівців на усі питання, які їх турбували.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here