АНТИКОРУПЦІЙНА РЕФОРМА: УСПІХИ ТА ПРОВАЛИ

0
586
views

Передноворічна дискусія на тему досягнень та недоліків перебігу антикорупційної реформи в Україні мала місце у Кропивницькому у рамках роботи мережі «Творці майбутнього» на Кіровоградщині.

На думку ініціаторки зустрічі – координатора мережі «Творці майбутнього» Олени Сінченко, проблема корупції все так само існує і заважає проведенню і реалізації більшості важливих для держави реформ. Така проблема може навіть повністю перекреслювати всі досягнення останнього часу, адже Україна дійсно продемонструвала значний прогрес у проведенні реформ в останні роки, але необхідно прискорити боротьбу з корупцією.

Голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко під час зустрічі зазначив, що у плані боротьби з корупцією фактичні результати досить скромні. На його думку, за цим повинна пильно стежити влада: уряд і інші її органи, і справа не тільки в створенні інститутів або наявності необхідного законодавства, а й в тому, як воно реалізується.

На думку керівниці аналітичного відділу Асоціації Політичних Наук Юлії Бочарової-Туз, у 2017 році у нашій державі зросла активність прокуратури, нових антикорупційних органів. Крім того, вдалося «посилити силовий блок», зміцнити армію. Але залишається актуальною необхідність скасування правок до антикорупційного законодавства, що передбачає обов’язкове електронне декларування для антикорупційних активістів.

У новому році мережа «Творці майбутнього» на Кіровоградщині продовжить організовувати та проводити дискусії – слідкуйте за анонсами на сайті АПН та на офіційній сторінці: https://www.facebook.com/polityka.aps/

Прес-служба АПН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here