ГОЛОВНІ ЗАВДАННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НА 2018 РІК

0
688
views
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів оперативну робочу нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА, під час якої посадовці окреслили пріоритетні галузеві напрямки діяльності обласної влади в 2018 році.

Основні завдання в освіті Кіровоградщини озвучив начальник профільного управління облдержадміністрації Володимир Таборанський. Зокрема, посадовець зазначив, що у рамках освітньої реформи цього року буде продовжено створення навчально-виховних об’єднань. У Державному бюджеті передбачено кошти на придбання шкільних автобусів (у співфінансуванні із місцевими бюджетами), а також фінансовий ресурс на нове обладнання, необхідне для проведення ЗНО з іноземної мови. Реалізація проекту “Нова українська школа” передбачає придбання комп’ютерної техніки для перших класів, меблів, додаткових матеріалів та оснащення інноваційного навчально-тренінгового класу. У рамках програми “Новий освітній простір” буде завершено реконструкцію кількох опорних шкіл.
Значна увага, за словами Володимира Таборанського, приділятиметься дошкільній та інклюзивній освіті. Зокрема, буде створено додаткові групи та нові місця в дитячих садках Кіровоградщини, що дасть змогу ліквідувати черги дошкільнят в ДНЗ та зменшити наповнюваність груп. Також цього року більше дітей з особливими потребами матимуть змогу отримувати знання в загальноосвітніх навчальних закладах. Передбачено збільшити кількість асистентів, які допомагають таким учням, та створити інклюзивно-ресурсні центри – обласний і районні.
Знаковою подією для Кіровоградщини у 2018 році стане відзначення 100-річного ювілею Василя Сухомлинського – буде проведено низку тематичних заходів на батьківщині педагога, зокрема, Міжнародну науково-практичну конференцію. До ювілейної дати також передбачено провести ремонтні роботи та створити сучасну експозицію у музеї Василя Сухомлинського в селищі Павлиш Онуфріївського району.
У галузі фізкультури і спорту продовжуватиметься реалізація низки розпочатих у 2017 році проектів. За словами заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляни Соколенко, в області цього року буде розширено мережу ДЮСШ, що дасть змогу залучити більшу кількість дітей до занять спортом. Також передбачено побудувати 12 нових міні-футбольних полів із штучним покриттям. Наймасштабнішим заходом буде проведення на Кіровоградщині Чемпіонату Європи з бейсболу. У сфері молодіжної політики цього року передбачено започаткувати створення в області мережі молодіжних центрів.
Серед пріоритетів у галузі охорони здоров’я директор профільного департаменту ОДА Олег Рибальченко відзначив реалізацію медичної реформи на первинному рівні. Також буде розпочато будівництво нових сільських амбулаторій та придбано для них спеціальний медичний транспорт у рамках відповідної державної програми. Продовжуватимуть у 2018 році реалізовувати і низку обласних проектів та програм, зокрема проект голови облдержадміністрації “Здоров’я наших дітей”, що передбачає оновлення дитячих і пологових відділень у районних лікарнях, а також програму, у рамках якої учасники АТО безкоштовно обстежуються на дороговартісних апаратах. У закладах охорони здоров’я третього рівня буде завершено розпочаті раніше ремонтні роботи, а також придбано і встановлено сучасне високотехнологічне медичне обладнання.
Децентралізаційні процеси триватимуть на Кіровоградщині і у 2018 році. Як повідомила начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОДА Вікторія Кулікова, цього року продовжиться створення об’єднаних територіальних громад. Нині вже 10% населення області об”єднано у 13 громадах. У трьох громадах плануються перші вибори, розпочалися об’єднавчі процеси по створенню ще 7 громад.
У галузі культури і туризму, за словами директора профільного департаменту ОДА Валентини Животовської, на Кіровоградщині цього року заплановано провести низку заходів всеукраїнського і обласного рівня.
Директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша зауважив, що з 1 січня 2018 року до відання облдержадміністрацій перейшло управління дорогами загального користування місцевого значення. За його словами, в обласне підпорядкування перейшла 591 дорога загальною протяжністю 4,2 тисячі кілометрів, що вдвічі перевищує протяжність доріг державного значення. Олександр Корнюша підкреслив, що серед пріоритетів у галузі нинішнього року залишається розвиток альтернативної енергетики. Так, протягом року на Кіровоградщині планується будівництво 10 сонячних електростанцій.
Про напрямки державної фінансової підтримки сільського господарсва у нинішньому році на нараді проінформував директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Коренюк. Він також додав, що цьогоріч в області впроваджуватиметься проект “Аграрні розписки”, що дасть можливість малим і середнім сільськогосподарським підприємствам долучатись до агрокредитування. Для цього протягом січня заплановано провести низку навчальних семінарів у кожному райцентрі.
Стосовно змін, що очікуються в державній соціальній політиці, доповів директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олександр Догаров. Він повідомив, що нинішнього року планується запровадження нового виду державної допомоги особам, які не набули права на пенсію.
Також про пріоритетні напрямки роботи у новому році проінформували директор департаменту екології та природних ресурсів Олександр Ковтунов, начальник управління комунікацій з громадськістю Віталій Останній, начальник служби у справах дітей ОДА Наталія Чернявська, директор департаменту фінансів Сергій Шеремет, директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сергій Пастернак.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here