ЗНАЙ НАШИХ!

0
710
views

В останній день минулого року спортивний оглядач Роман Петренко опублікував список гравців-ветеранів елітного дивізіону під назвою «УПЛ. Не старіють душою ветерани». До нього ввійшли відразу чотири відомі українським вболівальникам  футболісти з  команди міста Олександрії Кіровоградської області.

Це душа команди, ідол місцевих любителів футболу, тридцятичотирирічний Андрій Запорожан. Двожильний  Андрій в свої роки на рівних конкурує в боротьбі за м’яч з молодими гравцями завдяки бійцівським якостям, ігровому досвіду та наполегливості.

І дуже часто виграє єдиноборства, що додає впевненості команді і тренеру Олександрії Володимиру Шарану. Відсутність на полі цього гравця в окремих іграх через травми чи з іншої причини дуже відчутна для колективу. Це помітно з трибун стадіону.

Досвідчений воротар команди Юрій Паньків в свої 33 роки впевнено захищає останній рубіж – недоторканність воріт господарів в більшості епізодів рятує правильній вибір позиції та чудова реакція голкіпера. Завдяки цьому у Юрія п’ятий показник по пропущених голах з дванадцяти команд УПЛ.

Сергію Старенькому також тридцять три. В команді Шарана він не завжди виходив на поле в стартовому складі, але  його поява повсякчас ставала доцільною і виправданою. Сергій, як це зараз модно називати, частенько ставав джокером тренера.

Забивав дуже важливі, а іноді вирішальні для долі поєдинку голи. Причому може результативно зіграти цей гравець на будь-якій ділянці поля у відбираючи м’яча чи в атаці.

А це дуже важливий фактор в сучасному футболі.

Ще один гравець олександрійців віку Христа  Андрій Гітченко вдруге у своїй спортивній кар’єрі з’явився в команді цього сезону і зіграв не так багато часу на полі.

Але за ці ігрові відрізки старався якнайбільше допомогти команді. Особливо запам’яталася гра Андрія на другому поверсі та при розіграші стандартних положень.

Ще одна приємна звістка під новорічну ялинку надійшла з Києва

Підсумки року підбила Асоціація спортивних журналістів України. Найкращим футбольним тренером визнали головного тренера ФК «Шахтар» (Донецьк) Паулу Фонсека, а футбольний клуб «Шахтар» – найкраща команда року.

Індивідуальні призи АСЖУ отримають двоє наших земляків. У номінації «Золоті пера та голоси АСЖУ»  Юрій Ілючек, «Спортревю New», а в номінації «За  вірність спортивній журналістиці» Євген Савранський, «Гречка».

Вручення нагород, скоріш за все, відбудеться після закінчення Олімпійських ігор в Південній Кореї, та ми вже зараз вітаємо Юрія і Євгена з високими нагородами.

Адже це перші новорічні відзнаки!

Віталій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here