НОВОРІЧНІ СВЯТА: П’ЯТІРКА НОВОНАРОДЖЕНИХ, КІТ НА ДЕРЕВІ, ЗЛОВМИСНИК – ЗА ГРАТАМИ…

0
975
views

У Кропивницькому на Новий рік  народилося п’ятеро малюків. 1 січня у пологовому будинку № 1 світ побачили двоє малят, першим з яких був хлопчик.

У перинатальному центрі обласної лікарні на світ з’явилося троє діточок: два хлопчики і дівчинка.

Загалом же новорічні свята мало чим відрізнялися від  будніх днів, хіба що…

У Кропивницькому по вулиці Комарова кіт, перелякавшись пострілу петарди, сховався на сусідському балконі. Бідолаху діставали рятувальники. Новорічний салют змусив кота у Світловодську залізти на дерево, звідки його теж рятували еменесники. А от їхнім колегам з Олександрійського району довелося діставати собаку, який провалився у вигрібну яму. Усі чотирилапі живі й здорові.

На жаль, не всі пригоди, на які довелося виїжджати у свято працівникам підрозділів ДСНС, мали такий щасливий кінець.  Так, у переддень  Нового року до Служби порятунку «101» нaдійшло повідомлення про пожежу у домоволодінні у селищі Знaм’янкa Другa Знaм’янського рaйону – горіли домашні речі.  Під чaс гaсіння пожежі рятувaльники виявили тіло зaгиблого 42-річного чоловікa. За кілька годин пожежу було ліквідовaно. Причину лиха тa зaгибелі громaдянинa встaновлюють фaхівці.

Протягом вихідних рятувальникам не раз доводилося виїжджати на пожежі.  1 січня вдень надійшло повідомлення, що горить квартира у двоповерховому  житловому будинку по вулиці Пушкіна в обласному центрі. Горіло дерев’яне оздоблення стін кімнати на другому поверсі. Травмованих та загиблих немає.

У Малій Висці та Голованівському районі горіли господарські споруди, у Долинському  районі господарі залишилися без двох тонн соломи, а у Новоархангельському вогнем знищено півтонни  сіна, що зберігалося в господарчій споруді на відкритій території. Причини пожеж встановлюються.

Як повідомили в управлінні патрульної поліції Кропивницького, екіпажі у новорічні свята працювали у посиленому режимі. Крім патрульних поліцейських, які здійснювали цілодобове чергування у штатному режимі, додатково було залучено 40 чоловік особового складу управління. У новорічну ніч спокій жителів Кропивницького додатково охороняли 20 патрульних поліцейських, ще 20 патрульних – у ніч із 1 на 2 січня. За їхніми даними, свята пройшли відносно спокійно, без надзвичайних пригод.

А от останньої п’ятниці року, що минув, на вулиці Степняка-Кравчинського у Кропивницькому трапилась аварія, у результаті якої постраждала  трирічна дитина.

Водій автомобіля Citroen  виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з авто Daewoo Lanos, в якому, окрім водія, були пасажирка та трирічний хлопчик. В салоні авто відсутнє дитяче крісло. Дитина травмувалася, її відвезли до дитячої обласної лікарні. Пізніше стало відомо, що рівень алкоголю в крові водія авто Citroen в сім разів перевищує допустиму норму.

Колеги патрульних – поліцейські з міського відділу Національної  поліції розкрили розбійний напад на місцевого пенсіонера. Як виявилося, 23-річний молодик заліз до квартири 65-річного кропивничанина, побив його та забрав цінні речі – праски, мультиварки, телевізор та ще 2000 гривень. Правда, цей злочин стався ще два місяці тому, але розкрити його вийшло тільки у переддень Нового року. За вчинене зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі. Як з’ясувалося, чужі речі він залишив для власного користування. Крадене майно поліцейські вилучили та повернули власнику.

– У результаті проведення комплексу розшукових заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. За зібраними доказами працівники поліції оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

Та найстрашніше сталося у місті Олександрії. У морозилці домашнього холодильника поліція знайшла тіла новонароджених двійнят. Мати цих дітей потрапила до лікарні з ускладненнями після пологів, але пояснити зникнення дитини медикам не змогла.

Лікарі звернулися в поліцію, після чого правоохоронці провели обшук і знайшли тіла дітей. Сама жінка згодом сказала, що вони народилися мертвими. Чи так це насправді – стане відомо після експертизи. Породілля – мати трьох доньок. Ні чоловік, ні діти не помічали її вагітності. І того, що в їхньому холодильнику вона сховала дітей, навіть припустити не могли. Родина вважається цілком благонадійною.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here