«ІСТОРИЧНИЙ КАЛЕНДАР КІРОВОГРАДЩИНИ НА 2018-Й РІК. ЛЮДИ. ПОДІЇ. ФАКТИ»

0
933
views

Цьогорічний історичний календар присвячений 100-річчю від дня народження видатного педагога-гуманіста Василя Сухомлинського. Це вже 13-й випуск альманаху, в якому містяться відомості про ювілеї понад 400 визначних особистостей, як минулих років, так і сьогодення (від середини ХVІІІ століття і до наших днів), які нерозривно пов’язані з нашим краєм.
У часописі також представлено 25 біографічних довідок про наших земляків, героїв АТО, які відділи життя за збереження суверенітету та територіальної цілісності України.
Автором книги є відомий кіровоградський краєзнавець, лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, лауреат обласної премії у галузі образотворчого мистецтва імені Олександра Осьмьоркіна Володимир Босько.
Виступаючи на презентації «Історичного календаря Кіровоградщини», перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив, що обласна влада й надалі приділятиме значну увагу реалізації програми книговидання. Нинішнього року на її реалізацію з обласного бюджету виділено чималу суму – 300 тис. грн.
На важливості подальшого видання книг такого рівня у своїх виступах також наголошували директор державного архіву Кіровоградської області Олег Бабенко, головний редактор «Центрально-Українського видавництва» Станіслав Янчуков, краєзнавець, кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко, директор видавництва «Імекс – ЛТД» Тамара Саміляк, член Національної спілки журналістів України, історик і краєзнавець Федір Шепель.
Ознайомиться з «Історичним календарем Кіровоградщини на 2018 рік» можна у бібліотеках області, куди примірники книги будуть передані вже найближчим часом.

Джерело: http://www.kradmin.gov.ua/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here